Skip to main content

Το Ε.Σ.Υ και ο πολίτης

Η υγεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων.

Η ποιότητα στην υγεία


Η υγεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, λοιπόν θα πρέπει να είναι ταχεία, άμεση και απρόσκοπτη, γεγονός που σήμερα σπάνια συμβαίνει. Ως εκ τούτου οι έλληνες ασφαλισμένοι έχουν απόλυτο δίκιο -έχουν πληρώσει σε ολόκληρη την ζωή τους για υπηρεσίες που δε λαμβάνουν.


Η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι απαραίτητη. Η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών είναι αναγκαία, ενώ ταυτόχρονα η χρήση των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών την οποία στοχεύουμε πλέον να αξιοποιήσουμε μπορούν να κάνουν τις υπηρεσίες υγείας προσβάσιμες για τον πολίτη.


Η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προγραμμάτων πρόληψης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Μέσω αυτών, θα βελτιωθεί η υγεία των πολιτών, ενώ παράλληλα θα μειωθούν και οι τεράστιες δαπάνες για τη θεραπευτική ιατρική.


Τέλος, παρότι έχουμε πολύ καλά εκπαιδευμένους γιατρούς και νοσηλευτές, σημαντικός είναι ο ρόλος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αλλά και η έμφαση στον τρόπο αντιμετώπισης των ασθενών.


Η υγεία πρέπει να αποκτήσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

 

Το φακελάκι


Το φακελακι, μπορεί να εξαλειφθεί με επικαιροποίηση και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας σε θέματα αμοιβών γιατρών. Επίσης, με αξιοπρεπείς μισθούς στους γιατρούς και βελτίωση του συνολικού κοινωνικού πακέτου, ώστε και οι ίδιοι, αλλά και η οικογένειά τους, να έχουν παροχές υγείας, παιδείας και οικονομική ασφάλεια.

Με υψηλής ποιότητας περιβάλλον εργασίας που θα τους βοηθήσει να αισθάνονται καλύτερα στις ατέλειωτες ώρες και στην ένταση της εργασίας τους. Με ενημέρωση των ασθενών ότι η δωρεάν υγεία και γρήγορη παροχή υπηρεσιών είναι δικαίωμα τους, καθώς και με αυστηρό, μηχανογραφημένο σύστημα καθορισμού των ασθενών.


Χρεωμένα Νοσοκομεία

 

Τα νοσοκομεία χρειάζονται νοικοκύρεμα. Χρειάζονται καλύτερη και σωστή διαχείριση, επιλογή λύσεων χαμηλού κόστους (π.χ. ελεγμένα αντίγραφα στα φάρμακα), καθώς και έλεγχο προμηθειών, ώστε να προμηθεύονται αυτά που χρειάζονται.

Επιπλέον, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε κάθε έλληνας πολίτης να έχει τον οικογενειακό του γιατρό και πρόσβαση σε προληπτικές υπηρεσίες, θα μειώσει το κόστος και ταυτόχρονα θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.


 

 

ΑΘΗΝΑ  ΛΙΝΟΥ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: 
Καθηγήτρια Ιατρικής