Skip to main content

Το έκτρωμα του Κατρούγκαλου και το τελεσίγραφο Βουλγαρίας στην ΠΓΔΜ

Οι αντιαμερικανοί «επαναστάτες» που αποφάσισαν να διαβρώσουν τις ΗΠΑ εκ των έσω και οι απειλές του προέδρου των Αλβανοτσάμηδων.

Αφού θεωρούσαν τον νόμο Κατρούγκαλου καλό, γι’ αυτό και τον ψήφισαν, γιατί θέλουν να τον αλλάξουν; Κι αφού κατάλαβαν ότι πρόκειται για τον πιο αντιλαϊκό νόμο που ψηφίστηκε ποτέ, και ότι ο Κατρούγκαλος δημιούργησε ένα έκτρωμα γιατί εξακολουθεί να είναι υπουργός;

Κι ο πρωθυπουργός που τον ενέκρινε, σκέφθηκε ότι οφείλει μια συγγνώμη τουλάχιστον στον ελληνικό λαό, και αναγνώριση του λάθους του; Μας έπρηξαν ότι έχουν δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα". Πώς το εννοούν το ήθος;

Πρώτοι στην δεξίωση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, για την εθνική εορτή των ΗΠΑ, οι αντιαμερικανοί "επαναστάτες" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αποφάσισαν να διαβρώσουν τις ΗΠΑ εκ των έσω. Έτσι θα καταφέρουν καίριο πλήγμα στην μητρόπολη του καπιταλισμού. Αν νομίζουν οι Αμερικανοί ότι μπορούν να αντισταθούν στην επαναστατική ορμή του Τσίπρα και του Παππά είναι γελασμένοι.

Οι Έλληνες κάτοικοι της Κριμαίας ζητούν από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των "αυτοχθόνων λαών της Ρωσίας". Άλλωστε, Ταυρίδα ήταν η πρώτη της ονομασία. Να το ζητήσουμε κι εμείς οι Μακεδόνες αυτό από τον Τσίπρα, γιατί μπορεί σε λίγο οι γιαλαντζί Μακεδόνες των Σκοπίων, να μας κατηγορήσουν ότι τους κλέψαμε το όνομα. Αυτοί τώρα είναι κράτος, κι εμείς απλώς μια περιφέρεια.

Στους Ελληνοκύπριους απαγορεύεται να κολυμπήσουν στα κατεχόμενα Βαρώσια! Δηλαδή αυτός που ήρθε από το πιο απομακρυσμένο χωριό της Τουρκίας μπορεί να μπει εκεί, αλλά οι Ελληνοκύπριοι πραγματικοί ιδιοκτήτες στα Βαρώσια, δεν μπορούν να μπουν!

Αλλά, γιατί πρέπει οι Έλληνες να πηγαίνουν για κολύμπι στις τουρκοκρατούμενες περιοχές, ενισχύοντας τον παράνομο τουρισμό; Η ελεύθερη Κύπρος δεν έχει καλές παραλίες;

Ο Σφετίμ Ιντρίζι, πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων, απειλεί και την αλβανική κυβέρνηση -στην οποία συμμετέχει- και την Ελλάδα φυσικά, επειδή δεν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη τσάμικου ζητήματος. Δηλώνει, ότι:

«Σε περίπτωση, που κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να προδώσει τους Αλβανοτσάμηδες, θα καλέσω τους Αλβανούς σε μαζικές διαδηλώσεις, σε μποϊκοτάζ των ελληνικών προϊόντων, ριζοσπαστικοποίηση της θέσης μας με όλους τους πατριώτες Αλβανούς που τους ενώνει η εθνική αξιοπρέπεια».

Αφού αφήσαμε του απογόνους των φονιάδων συνεργατών των Ναζί, να δραστηριοποιούνται, θα συμβούν πολλά στο μέλλον. Ο Τουρκαλβανός Ίντριζι, έχει πίσω του τον Ερντογάν, με ίδρυση συλλόγων τσάμηδων και στην Τουρκία.

Μόλις ένα χρόνο μετά τη συμφωνία φιλίας μεταξύ Βουλγαρίας και Σκοπίων, ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ, έστειλε ένα σαφές μήνυμα, ότι η πΓΔΜ δεν θα λάβει στήριξη από τη Βουλγαρία, αν δεν αλλάξει την ιστορία στα βιβλία της, όπως είχαν συμφωνήσει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής τόνισε ότι δεν πρόκειται να λάβουν την βουλγαρική υποστήριξη τα Σκόπια και είναι παραπλανητικό ότι η αλλαγή του ονόματος θα τα δώσει μια ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός εάν αλλαχθεί η ιστορία σε σχέση με τη Βουλγαρία.

Σκοτώθηκαν μέχρι τώρα 309 πολίτες στη Νικαράγουα, αλλά ο Ορτέγκα ως αριστερός έχει κι αυτός... "ηθικό πλεονέκτημα". Η χώρα βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση από την 18η Απριλίου, όταν ξέσπασαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με αφορμή τις κυβερνητικές προτάσεις. Και φυσικά, ως Αριστερός, μπορεί να τσακίζει ανεμπόδιστα τον λαό.