Skip to main content

Το «ελληνικό θέμα» απειλεί ανοικτά την κ. Μέρκελ

Σκούρα τα πράγματα για την κ. Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία. Το «ελληνικό θέμα» ενδεχομένως να της στοιχίσει πανάκριβα στην εσωτερική πολιτική σκηνή.
Σκούρα τα πράγματα για την κ. Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία. Το «ελληνικό θέμα» ενδεχομένως να της στοιχίσει πανάκριβα στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Με σημερινό της πρωτοσέλιδο θέμα η Wall Street Journal, στην ευρωπαϊκή της έκδοση, περιγράφει τις πιθανότητες να καταγράψει μια μεγάλη ήττα στις επικείμενες τοπικές εκλογές, με την ... κατηγορία ότι υποχώρησε στις ευρωπαϊκές πιέσεις για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο επιφανείς Γερμανοί οικονομολόγοι, οι οποίοι συμμετέχουν στη λεγόμενη «ομάδα των Σοφών» στο Βερολίνο, ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας τους, προκειμένου να ζητήσουν την κατάπτωση της απόφασης που προβλέπει την ενεργοποίηση σχεδίου σωτηρίας για την ελληνική οικονομία. Βασικό τους επιχείρημα το γεγονός ότι αντιβαίνει - κατά την άποψή τους - τις αρχές της Συνθήκης του Μάαστριχτ.