Skip to main content

Μία τραγική δήλωση του Κουτσούμπα για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Το... περίεργο αίτημα συλλόγων στα Σκόπια, η πολιτική της Βουλγαρίας στο φυσικό αέριο και η δήλωση Κουτσούμπα για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σύλλογοι που έχουν ιδρύσει στα Σκόπια, απόγονοι των Σλάβων φυγάδων από τη Μακεδονία και του "Παιδομαζώματος", κατά την διάρκεια της ένοπλης ανταρσίας του ΚΚΕ, ζητούν από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, να ενεργοποιήσει εκ νέου συντονιστικό όργανο, για να βοηθήσει στη διαδικασία επιστροφής των περιουσιακών στοιχείων των προγόνων τους στην Ελλάδα. [Ζητούν 10 δισ. ευρώ!]

Από το ΚΚΕ να τα ζητήσουν, που έστειλε 28.000 στο τότε "σιδηρούν παραπέτασμα", για να τα προφυλάξει, έλεγε, από το "φασιστικό καθεστώς" των ελληνικών κυβερνήσεων του Κέντρου. Και τα οποία θα αποτελούσαν τον μελλοντικό στρατό, αφού τα όπλα δεν είχαν παραδοθεί, αλλά ήσαν "παρά πόδας" (δικές τους εκφράσεις, όλα αυτά).

Κι αν δεν τα δώσει το ΚΚΕ, να αποταθούν στο Ουράνιο Τόξο. Οι περιουσίες που ζητούν έχουν μοιραστεί μεταξύ των συγγενών τους που έμειναν εδώ. Να τις επιστρέψουν. Συμφωνεί το Ουράνιο Τόξο;

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι περιμένει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα επιτρέψει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την άμεση σύνδεση σωλήνων αερίου στη Βουλγαρία από τη Ρωσία, για να μη εξαρτάται ολόκληρη η περιοχή από την Τουρκία. Πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί, λόγω των τεταμένων σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας. Μόνο που λησμονεί, ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι ΗΠΑ.

Να δεις που η Βουλγαρία θα καταστεί ενεργειακός κόμβος, κι εμείς θα μείνουμε πάλι με τις σαπουνόφουσκες των πολιτικών, που προτιμούν να αεροβατούν, παρά να ενεργούν. Προχθές η Βουλγαρία συμφώνησε με το Αζερμπαϊτζάν, να μεταφέρεται σ’ αυτήν απευθείας αέριο με πλοία (υγροποιημένο θα εννοούν) και να διοχετεύεται στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση έσπασε μια παράδοση 21 ετών. Στην άσκηση 22 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται ταυτόχρονα στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Ρουμανία,  "Saber Guardian ’17", η Ελλάδα συμμετέχει με τεθωρακισμένα άρματα και μεταφοράς προσωπικού, καθώς και με ελικόπτερα. Τελευταία συμμετοχή αρμάτων μάχης στο εξωτερικό καταγράφηκε στη Νότια Σαρδηνία στο πλαίσιο της άσκησης "Destined Glory ’96".

Υποθέτω πως η κυβέρνηση της Αριστεράς δήλωσε συμμετοχή για να διαβρώσει το ΝΑΤΟ από μέσα. Όπως αιτιολόγησαν πολλοί Αριστεροί την συμμετοχή τους σε υπεύθυνες θέσεις κατά την Δικτατορία.

Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, αποφάσισε να προχωρήσει στην άρση της ελληνικής υπηκοότητας από τον δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο, στηριζόμενη στο άρθρο 17 του Νόμου περί ιθαγένειας, σύμφωνα με το οποίο, η ελληνική ιθαγένεια ανακαλείται στις περιπτώσεις που ο πολίτης που ζει σε ξένη χώρα, ενεργεί υπέρ των συμφερόντων αυτής της χώρας και σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος.

Απορία: Γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και για όσους ζουν στην Ελλάδα; Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ελληνική υπηκοότητα και θεωρούν την Ελλάδα ξένη χώρα.

Σε δήλωση τρισχειρότερη του Φίλη, σχετικά με τα αίτια της Γενοκτονίας των Ποντίων, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας τα εξής απίστευτα. «Οι Έλληνες του Πόντου είχαν απέναντί τους πριν από όλα την τουρκική αστική τάξη, (…) όμως, είχαν δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε (;) και την ελληνική αστική τάξη, που χρησιμοποίησε αδίστακτα τους πληθυσμούς στον Πόντο ως αντιπερισπασμό και ως μέσο πίεσης για τα δικά της ανταγωνιστικά συμφέροντα».

Τι συμβαίνει, βρε παιδιά, σ’ αυτόν τόπο;