Skip to main content

«Το Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης» στην ατζέντα του υπουργείου Παιδείας

Στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Παιδείας, υπό την Άννα Διαμαντοπούλου, το πρόγραμμα δια Βίου Μάθησης.

Με θέμα ημερήσιας διάταξης «Το Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης», υπό την προεδρία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Φώφης Γεννηματά, συγκαλείται στο υπουργείο Παιδείας η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, την Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 10:00 πμ.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ παρούσα θα είναι και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, το Σεπτέμβριο του 2010 ψηφίστηκε ο νόμος 3879, που εισήγαγε στο χώρο της Διά Βίου Μάθησης ένα νέο μοντέλο οργάνωσης που προσαρμόζει την ελληνική πραγματικότητα στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

Σημαντικό συλλογικό όργανο στη χάραξη της πολιτικής για τη Διά Βίου Μάθηση αποτελεί πλέον το Συμβούλιο Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση.

Το Συμβούλιο συνέρχεται δύο φορές κάθε χρόνο και συμμετέχουν οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων (ΓΣΕΕ), της ΑΔΕΔΥ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών. Έχει σκοπό την υποβοήθηση του σχεδιασμού και το συντονισμό της εφαρμογής της δημόσιας πολιτικής Διά Βίου Μάθησης.