Skip to main content

Το αίτημα Γιλντιρίμ για τους γκιουλενιστές στη Θράκη

Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, οι γκιουλενιστές στη Θράκη και οι αποδείξεις που διαθέτουν οι ΗΠΑ για την επίθεση της συριακής κυβέρνησης με χημικά όπλα.

Γιατί δεν είναι πλήρεις οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, για να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει; Ο πρωθυπουργός δήλωσε, ότι εμείς δεν θα συμμετάσχουμε με στρατεύματα στη νέα επιδρομή κατά της Συρίας, και το πούλησε επικοινωνιακά στο εσωτερικό πολιτικό αριστεροφανές ακροατήριο.

Εκείνο που δεν μάθαμε όμως, είναι αν μας το ζήτησαν κι εμείς αρνηθήκαμε, οπότε τότε θα είχε αξία. Αφού δεν μας το ζήτησε κανείς, τι νόημα έχει η δήθεν άρνηση; [Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, δεν μας το ζήτησαν για να μη τους κλέψει την δόξα ο Καμμένος].

Είπε ο Πάιατ, πρεσβευτής των ΗΠΑ: «Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο». Το καταλάβαμε… το καταλάβαμε. Όχι τώρα… Αλλά από τότε που ο Βαρουφάκης πήρε από το χεράκι τον Τσίπρα και τον πήγε σε συνέδριο που οργάνωσε ο Σόρος στη Νέα Υόρκη. Ο Σόρος, δεν εκτιμά όποιον κι όποιον.

Πάντως, να προσέχει ο Πάιατ. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει να γίνει η Ελλάδα μια από τις Ηνωμένες Πολιτείες -τυπικά εννοώ, μια και στην ουσία είμαστε μέσα με τα μπούνια- για να συντρίψει τον καπιταλισμό από μέσα. Έτσι λένε συνήθως οι κομμουνιστές όταν υπηρετούν σε κυβερνητικές θέσεις του αστικού κράτους. Ακόμη και όταν κάποιοι συνεργάζονταν με την 21η Απριλίου.

Προχθές το έγραψα, κι ήρθε σήμερα η επιβεβαίωση: «Στην Ελλάδα πώς και δεν πληροφορούμαστε για διώξεις γκιουλενιστών στην Θράκη; Και σχολεία είχαν, και βιβλιοπωλείο… Πρόλαβαν και μεταλλάχτηκαν νωρίς;». Να τώρα, που πληροφορίες φέρουν τον Γιλντιρίμ, στο προχθεσινό συλλυπητήριο -τάχα μου- τηλεφώνημα, να ζήτησε ανταλλαγή των δυο στρατιωτικών μας, με γκιουλενιστές!

Κοίτα τώρα… Γκιουλενιστές είναι όλοι οι τουρκοπράκτορες στην Θράκη -και είναι πολλοί, γεμίζουν τραίνα- επειδή τους το επέβαλε ο ίδιος ο Ερντογάν. Με μεγάλη χαρά θα απαλλασσόμασταν από όλη αυτή την Πέμπτη Φάλαγγα -να τους κάνουμε και τα εισιτήρια- αλλά πώς να τους στείλεις σε ένα βάρβαρο καθεστώς;

Αν και τους αξίζει κάτι περισσότερο, ως προδότες του κράτους στο οποίο ζουν και το υπονομεύουν συνειδητά, έναντι αργυρίων. Αλλά, αν αρχίσουμε να διώχνουμε όσους υπονομεύουν τον ελληνισμό, θα αδειάσει η Ελλάδα. Να είναι καλά οι εθνομηδενιστές αριστεροδεξιοί, που με τον μανδύα του δήθεν προοδευτικού, έπρατταν και πράττουν τα πάντα για τον αφελληνισμό.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν αποδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση διέπραξε την πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της Ντούμας αλλά συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να ταυτοποιήσουν το μείγμα των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Και θα πάει τώρα επιστημονική ομάδα να ελέγξει επί τόπου.

Γιατί δεν πήγε πριν από την επιδρομή; Ε, καλά τώρα… Για την ιστορία, παρόμοια ήταν και η ανακοίνωση των ΗΠΑ για τα… χημικά που είχε ο Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ. Και μάλιστα υπήρξε τέτοια βεβαιότητα, ώστε στην Ελβετία [πάνω από 3 χιλ. χλμ. μακριά] αγόραζαν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Γιατί δεν διδάσκεστε, μωρέ, από τους αρχαίους Αθηναίους, που δεν εφεύρισκαν σαπουνόφουσκες για να κάνουν την ίδια δουλίτσα; «Οι ισχυροί πράττουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους, και οι αδύναμοι ό,τι τους επιβάλλει η αδυναμία τους», έγραψε ο Θουκυδιδης. [Δεν υπήρχαν τότε τα Λευκά Κράνη του Σόρος]. Αφού όλοι καταλαβαίνουμε, τι τις θέλουμε τις τζιριντζάντζουλες;