Skip to main content

Το Facebook εισάγει νέο εργαλεία για έλεγχο της ιδιωτικότητας

Η τελευταία εβδομάδα έδειξε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να ενδυναμώσουμε τις πολιτικές μας, σημειωσε ο Erin Egan.

Νέα εργαλεία για την ιδιωτικότητα αποκάλυψε ότι θα εφαρμόσει το Facebook, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολο για τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που κρατάει για αυτούς και να τους αφήνει να τα διαγράφουν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εν μέσω αποκαλύψεων για διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών και ενόψει της επιβολής νέου νόμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε μία σειρά αλλαγών, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Reuters, θα προσθέσει ένα νέο μενού με «Συντομεύσεις Ιδιωτικότητας», το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν τα στοιχεία που έχουν μοιραστεί και να τα διαγράφουν.

Επίσης θα μπορούν να κάνουν download τα δεδομένα τους και να τα μεταφέρουν σε άλλη υπηρεσία.

«Η τελευταία εβδομάδα έδειξε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να ενδυναμώσουμε τις πολιτικές μας και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν πως δουλεύει το Facebook και τις επιλογές που έχουν για τα δεδομένα τους», σημείωσε ο Erin Egan, επικεφαλής της υπηρεσίας ιδιωτικότητας και η Ashlie Beringer, αναπληρώτρια γενική σύμβουλος του Facebook, σε μπλογκ.

«Οπότε, επιπρόσθετα στις ανακοινώσεις του Μαρκ της περασμένης εβδομάδας, συζητάμε να κάνουμε περαιτέρω βήματα τις επόμενες εβδομάδες για να έχει ο κόσμος τον έλεγχο της ιδιωτικότητας του», πρόσθεσαν, σύμφωνα με το Reuters.