Skip to main content

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τον Guardian

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει καμία συμφωνία των κρατών-μελών της ευρωζώνης για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο πακέτου στήριξης του κοινού νομίσματος, όπως γράφει η εφημερί
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν γνωρίζει για καμιά συμφωνία των κρατών μελών της ευρωζώνης να παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης του κοινού νομίσματος.

Η ανακοίνωση αυτή του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου έρχεται μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνήσεις των 16 χωρών της ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ για τη «διάσωση» της Ελλάδας.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα 16 μέλη της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν σε «συντονισμένες, διμερείς προσφορές» οικονομικής βοήθειας, υπό την μορφή δανείων ή εγγυήσεων για την λήψη δανείων, στην Ελλάδα, εάν η Αθήνα δεν μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αποπληρωμή του χρέους της και ζητήσει βοήθεια από την Ένωση.

«Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει τέτοιο σχέδιο», τόνισε ο γερμανός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει καμιά βοήθεια.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμά της και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει μόνη της.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτό το δημοσίευμα είναι σωστό», κατέληξε ο ίδιος.