Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΥΠΟΙΚ: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας, λέει το ΥΠΟΙΚ.

Ικανοποιημένο δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, κατά δύο βαθμίδες (σε Β3 από Caa2) με θετικό outlook από τον οίκο Moody's.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση, ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας. Αισιοδοξία η οποία, όπως επισημαίνει, είναι βάσιμη καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι:

• Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εuroworking Group της 1ης Μαρτίου.
• Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.
• Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.
• Το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ