Skip to main content

Το ka-business πάει Βέροια με συνέδριο για την Αγροτοδιατροφή

Ανοίγει νέος φάκελος του ka-business αφιερωμένος στο δυναμικό κλάδο της Αγροτοδιατροφής με επόμενο αφιέρωμα το Νοέμβριο, στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης

Στον Αγροτοδιατροφικό τομέα κάνει focus το www.ka-business.gr  με τον 12οσυνέδριο για την Καινοτομία & Ανάπτυξη που διοργανώνει, στις 10 Ιουνίου, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών του Δήμου Βέροιας.

Με αυτή τη διοργάνωση, το ka-business ανοίγει ένα αφιέρωμα σε έναν πολύ σημαντικό παραγωγικό τομέα για την οικονομία της βόρειας Ελλάδας, ο οποίος μάλιστα «σηκώνει» το 1/3 των εξαγωγών της, όπως είπε η δημιουργός του ka-business, δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου.

Το συνέδριο της Βέροιας που έχει θέμα « Γρήγορη Ανάπτυξη του Αγροτοδιατροφικού Τομέα: Προκλήσεις- Προοπτικές – Ευκαιρίες», θα προλειάνει το έδαφος για το επόμενο πολυσυνέδριο, του Νοεμβρίου 2017, που θα εστιάζει στις Νέες Τεχνολογίες για τον Αγροτοδιατροφικό Τομέα.

Σημειώνεται ότι το www.ka-business.gr, πραγματοποιεί δύο συνέδρια το έτος, προσεγγίζοντας κάθε φορά διαφορετικά θέματα που έχουν όμως ως κοινό παρανομαστή την ανάπτυξη της οικονομίας με καθοριστικό επιταχυντή την καινοτομία.

Το συνέδριο της Βέροιας δεν είναι το πρώτο εκτός Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το ka-business, που έως τώρα έχει ταξιδέψει σε Λευκωσία, Ξάνθη, Λάρισα και Μυτιλήνη. Το μεγάλο συνέδριο που κάθε χρόνο γίνεται στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται πάντοτε το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου της Βέροιας παρουσίασε εχθές σε εκπροσώπους των ΜΜΕ η κ. Λεπίδου, ενώ την πρωτοβουλία υποστήριξαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Κυριάκος Λουφάκης και o αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για την Αγροτική Οικονομία κ. Φάνης Παπάς.

 Οι θεματικές του 12ου Πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι οι εξής:

«Νέα Πολιτική - Χρηματοδοτικά Εργαλεία στήριξης του Αγροδιατροφικού Τομέα»

«Καινοτομία - Τεχνολογία: Νέα Μέσα Στήριξης του Αγροδιατροφικού Τομέα»

«Αγροδιατροφικός Τομέας και Επιχειρηματικότητα: Παραδείγματα»

 Κεντρικοί ομιλητές του 12ου συνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα είναι οι:

- Στέργιος Πιτσιόρλας (υφυπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ)

- Βασίλης Κόκκαλης (υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

- Αθανάσιος Τσαυτάρης (πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ηγετικό στέλεχος του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής)

Το 12ο συνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη» γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας  &  Ανάπτυξης  και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενώ το υποστηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων  Βόρειας Ελλάδας, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Νάουσας και ο Δήμος Αλεξάνδρειας.