Skip to main content

Το κασκόλ του Νταβούτογλου και οι ρουκέτες της Μακρή

Το ερωτηματικό για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, οι ρουκέτες της Ραχήλ στην τηλεοπτική της συνέντευξη και το κασκόλ του Αχμέτ.

Τετραετή ποινή φυλάκισης επέβαλε το Εφετείο στον π. υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Πρόκειται για κατάθεση στο εξωτερικό 1.311.000 ευρώ. Αυτό το μάθαμε. Πώς αποκτήθηκαν όμως τα λεφτά, δεν μάθαμε.

Τσίπρας και Νταβούτογλου μπήκαν στο στάδιο με δυο κασκόλ ο καθένας στα χέρια, με τα χρώματα των σημαιών Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Τσίπρας τα έβαλε στο λαιμό του - στον ένα ώμο ήταν το κασκόλ με τα τουρκικά χρώματα, στον άλλον με τα ελληνικά. Ο Αχμέτ, τα έβαλε στο λαιμό του με τέτοιο τρόπο, που φαινόταν μόνον η τουρκική σημαία. Καθισμένοι δίπλα-δίπλα, έδειχναν πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την κατάσταση. [επί 90λεπτά, έκανε πως δεν το πρόσεξε ο Τσίπρας, ώστε να του το ανταποδώσει, όπως είχε υποχρέωση].

O Ερντογάν, εκτός από το Παλάτι που έκτισε στην Άγκυρα, θα χρησιμοποιεί και το παλάτι του τελευταίου σουλτάνου στην ΚΠολη. Το περίφημο Παλάτι Γιλντίζ ήταν κάποτε το κέντρο της διοίκησης των Σουλτάνων, στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. Θα χρησιμοποιηθεί από τον Ερντογάν μετά την εκκένωση και την ανακαίνιση όλων των κτιρίων στο ανακτορικό συγκρότημα. Ήταν να μη καβαλικέψει. Τώρα δεν ξεκαβαλικεύει με τίποτε (οικειοθελώς).

Απίστευτο Δημόσιο. Έλειπαν οι 33 από τους... 38 υπαλλήλους σε Δημόσια Υπηρεσία, και οι απίθανες -έως θρασύτατες- δικαιολογίες της προϊσταμένης, ούτε ο καλύτερος σεναριογράφος επιθεώρησης δεν θα μπορούσε να σκαρφιστεί (και που αποτελούν ταυτόχρονα και προσβολή της νοημοσύνης μας, αλλά και αγανάκτηση επειδή πληρώνω εγώ για να με «δουλεύουν» κάποιοι αντί να δουλεύουν).

Αφού η προϊσταμένη ανέγραψε στο απολογητικό της έγγραφο τις πιο γελοίες δικαιολογίες, κατέληξε: "Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις". Αφού το συγκεκριμένο τμήμα των 38 υπαλλήλων μπορεί και λειτουργεί εύρυθμα ακόμη και με 5 από αυτούς, οι άλλοι να σταλούν στα νησιά που έχουν ανάγκη από υπαλλήλους. Έτσι κάνει ένα σοβαρό κράτος, για να σφίξουν οι… των άλλων.

Αποκαλυπτική ήταν η Ραχήλ Μακρή σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Η πρώην βουλευτής μίλησε μεταξύ άλλων για σχέσεις βουλευτών με την τρομοκρατία και εκμυστηρεύθηκε πως έχει στοιχεία στα χέρια της για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή και τις μίζες. Δεν την κάλεσε ακόμη ο εισαγγελέας για διευκρινίσεις, μετά από αυτήν την σοβαρή καταγγελία. Θα την καλέσει;

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, είπε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: «Δεν μπορούμε να κρύψουμε το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή αριστερά έχει μια σαφή ατζέντα. Υποστηρίζει την μετανάστευση. Στην ουσία εισάγουν μελλοντικούς ψηφοφόρους τους στην Ευρώπη και κρύβονται πίσω από τον "ανθρωπισμό". Πρόκειται για ένα παλιό κόλπο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει εμείς να το δεχτούμε».

Δεν ήξερε όμως ο άνθρωπος ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται για «μελλοντικούς ψηφοφόρους», αλλά για τωρινούς. Οι πρώην Σοβιετικοί που έρχονταν μέσω Κύπρου να ψηφίσουν τον Σημίτη δεν ξεχνιούνται. Ούτε οι πρόσφατοι νόμοι, για το δικαίωμα εκλογής στην Αυτοδιοίκηση.