Skip to main content

Το κοινό όραμα του Αλέξη Τσίπρα με Μαδούρο και Ερντογάν

Το σύνθημα των Κύπριων φιλάθλων, οι διπλωμάτες στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και το χτύπημα που θα δώσουν οι Τουρκοκύπριοι στους Αμερικάνους.

«Η Κύπρος είναι ελληνική» φώναζαν οι Κύπριοι φίλαθλοι στον αγώνα των αντιπροσωπευτικών ομάδων ποδοσφαίρου. Το ερωτηματικό όμως είναι, αν η Ελλάδα είναι ελληνική. [Αλήθεια, γιατί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Κυπρίων αποκαλείται Εθνική ομάδα; Υπάρχει κυπριακό έθνος;]

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο επισήμανε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα, το κοινό όραμα που μοιράζεται το Καράκας με την Άγκυρα για έναν "διαφορετικό κόσμο". Οι δυο δημοκράτες και λαοπρόβλητοι πολιτικοί ταυτίστηκαν.

Επειδή ο Τσίπρας έχει κοινό όραμα με τον Μαδούρο, και ο Μαδούρο με τον Ερντογάν, σύμφωνα με την γεωμετρία "τα προς τρίτον τινί ίσα και αλλήλοις ίσα", τότε Τσίπρας και Ερντογάν έχουν και μεταξύ τους κοινό όραμα. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Αυτό άλλωστε το καταλάβαμε, με την επιχείρηση εκφοβισμού των δικαστών, σε αποφάσεις που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση. Και οι τρεις έχουν το ίδιο όραμα.

Μπερδεύτηκε ο Ερντογάν. Πάνω που ο Τσαβούσογλου έκανε την κωλοτούμπα και δήλωσε ότι πρέπει να τα βρουν με την Γερμανία, έρχεται η πληροφορία ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ο τουρκικής καταγωγής ηγέτης των Πρασίνων, που είναι "κόκκινο πανί" για την Άγκυρα, γιατί αποκάλεσε δικτάτορα τον δικτάτορα.

Μάλιστα ο εν λόγω τουρκογενής Γερμανός πολιτικός, είχε σύνθημα στις εκλογές «αν θέλετε να την "σπάσετε" στον Ερντογάν, ψηφίστε εμένα». Γουστάρω να τον δω να πηγαίνει στην Άγκυρα, και να τον συλλαμβάνει ο Ερντογάν.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητά με εξώδικο από τον Ραγκούση να παρουσιάσει τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει, για αριθμό ομοφυλόφιλων μητροπολιτών. Η Κωνσταντοπούλου σηκώνει μπάρες και περνά χωρίς να πληρώσει διόδια, κάνοντας την επανάστασή της σαν άλλη Μπουμπουλίνα ή Μαντώ Μαυρογένους. Ο Λαφαζάνης μπαίνει στα δικαστήρια κραυγάζοντας για να ακυρωθούν πλειστηριασμοί, αλλά και στο ΚΑΣ για να ακυρώσουν την επένδυση του Ελληνικού.

Μιλάμε δηλαδή για πολιτικούς που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν την Ελλάδα, και να ξαναδώσουν στον ελληνικό λαό την αξιοπρέπειά του που την καταρράκωσαν οι ίδιοι, και απαιτώντας από τον λαό να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους νόμους. Κανένα σχόλιο.

Απορία: Οι διπλωμάτες στο Προξενείο της Κομοτηνής είναι… επτά. Όχι οι υπάλληλοι, οι διπλωμάτες του τουρκικού ΥΠΕΞ. Εμείς π.χ. στα Προξενεία της Κωνσταντινούπολης ή Αδριανούπολης, πόσους διπλωμάτες διαθέτουμε; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια αντιστοιχία, μια αμοιβαιότητα;

Για ποιο λόγο δεχόμαστε να έχει τόσους πολλούς το προξενείο της Κομοτηνής; Εντάξει, ας πούμε πως (παρά τον υπονομευτικό του ρόλο) δεν θέλουμε να το κλείσουμε. Μα δεν πρέπει τουλάχιστον να δεχόμαστε αυστηρά και μόνο όσους έχουμε και εμείς π.χ. στην Κωνσταντινούπολη; Παράλογο, ρωτούν οι Θρακιώτες;

Ατρόμητοι οι Τούρκοι και ιδίως στα Κατεχόμενα, θα κτυπήσουν και τους Αμερικανούς. Ο παριστάνων τον υπουργό Ερτουγρούογλου απάντησε σε ερώτηση, αν θα επιτραπεί να κάνουν κι άλλες γεωτρήσεις οι Ε/κ με δεδομένο ότι είναι αμερικανικές οι εταιρίες, θα τις κτυπήσουν;

«Εάν χρειαστεί ναι. Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν το προτιμούμε. Αλλά εάν η δουλειά υπερθερμανθεί τι άλλο να κάνουμε; Αναμένεται μήπως από εμάς να συγχωρέσουμε τα τετελεσμένα των Ελληνοκυπρίων»; Μόλις το πληροφορήθηκε ο Τραμπ, κατατρόμαξε.