Skip to main content

Το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» στην περίπτωση Κουφοντίνα

Η 48ωρη άδεια στο ηγετικό μέλος της «17 Νοέμβρη», το κρίσιμο ζήτημα των πλειστηριασμών στο κλείσιμο της γ' αξιολόγησης και οι εξελίξεις στις Σκουριές.

Θύελλα για την 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τη φυλακή. Όσο πιο πολύ βυθίζεται ο Τσίπρας στην αμερικανική αγκαλιά, και όσο πιο πολύ γίνεται ανυπόφορη η αντιλαϊκή πολιτική του, τόσο πιο πολλές ενέργειες αριστεροσύνης θα βλέπουμε.

Ό,τι θέλουν λένε, ανάλογα με τι τους συμφέρει. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα χειραγωγείται, μας είπε η προοδευτική συνήγορος του Κουφοντίνα. Και η αντίδραση του λαού για την άδεια σε έναν αμετανόητο κατάδικο, δεν λαμβάνεται υπόψη, επειδή είναι χειραγωγημένη. Όμως, ο επίσης προοδευτικός υπουργός Πολάκης, καταγγέλλει τη Δικαιοσύνη και δικαστές, επειδή δεν λαμβάνουν υπόψη το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τα δικά μου δικά μου, και τα δικά σου, πάλι δικά μου.

Χαρακτηριστικό των προοδευτικών είναι αυτό. Είναι εναντίον των μαθητικών παρελάσεων, αλλά κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ όταν στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο, παρέλαυναν παιδάκια -Σκαπανείς, κατ’ όνομα- με ξύλινα τουφέκια. Και ήταν όλοι υπέρ του αφοπλισμού, αλλά μόνον των δυτικών χωρών.

Ήταν επίσης όλοι εναντίον των ξένων επεμβάσεων, αλλά μόνον όταν τις έκαναν οι Δυτικοί. Οι επεμβάσεις της μαμάς σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν στην Ουγγαρία, στην Τσεχοσλοβακία, καλώς γίνονταν. Η συμπεριφορά αυτή είναι σύμφωνη με το ηθικό πλεονέκτημα, το ηθικό πλεόνασμα, ή την πλεονεξία της Αριστεράς.

Και ο γιος του Νίκου Βούτση μεταξύ των αλληλέγγυων που περίμεναν τον Κουφοντίνα έξω από τον Κορυδαλλό. «Ουδέν σχόλιον» ήταν... το σχόλιο του προέδρου της Βουλής. Ο αστικός κόσμος δεν ταυτίζεται με τις σταλινικές αντιλήψεις των μαρξιστών, και δεν αποδίδει "οικογενειακή ευθύνη".

Αναρωτιέμαι όμως, αν ο γιος κάποιου βουλευτή ή στελέχους αστικού κόμματος ήταν απλός ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής, πώς θα το χειριζόταν η… ηθική Αριστερά;

Ποιος θα το περίμενε ότι τρία χρόνια μετά το σύνθημα της Αριστεράς "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", να μεταβληθεί σε "κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη", και ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να πείσει τους συντρόφους του στην κοινοβουλευτική ομάδα, ότι από τους πλειστηριασμούς "κρέμεται" η τρίτη αξιολόγηση και μπορεί να χάσουν την καρέκλα αν δεν πάρουν κι άλλη εχθρική απόφαση κατά των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν παίζονται. Ίδια τακτική με το Ελληνικό και στις Σκουριές. Ενέργειες που φαίνονται σκόπιμες και παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, για να μη γίνει η επένδυση. Φτήνια βέβαια, αλλά φαίνεται πόσο ψεύτικες είναι οι διακηρύξεις, ότι ενεργεί η κυβέρνηση για να φέρει επενδύσεις.

Σκοπιανοί πήγαν να δουν τους απογόνους των... προγόνων τους στις στέπες της Ασίας [είχε σλάβους εκεί;], αλλά μπερδεύτηκαν και πήραν λάθος δρόμο. Πήγαν λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα νοτιότερα, στο Πακιστάν... Έτσι, η αντιπροσωπεία των Σλάβων-ψευδομακεδόνων των Σκοπίων, επισκέφθηκε την κοινότητα Χούνζα, όπου συναντήθηκε με το βασιλιά αυτής της φυλής, που θεωρείται ότι κι αυτή προέρχεται από τα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.