Skip to main content

Οι τεθλιμμένοι κυβερνώντες και οι επιθέσεις στους «Παραιτηθείτε»

Το κλάμα του Σπίρτζη, η επίθεση της Αυγής στην κίνηση «Παραιτηθείτε» και το γερό «φτύσιμο» στον Ερντογάν από την οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι.

Ο Σπίρτζης διαφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζει ο ίδιος. Αυτό δεν γνωρίζω πως το αποκαλούν οι ειδικοί επιστήμονες. Και επειδή την εφαρμόζει διαφωνών, κλαίει για το κακό που κάνει ο ίδιος -με την υπογραφή του- στον ελληνικό λαό. Παρομοίως κλαίει κι ο Κατρούγκαλος, ο Δρίτσας, ο Σκουρτέλης και όλοι οι συνεπείς αριστεριστές, ορκισμένοι να πολεμήσουν τον καπιταλισμό και ευρεθέντες χρήσιμα εργαλεία του [με το αζημίωτο].

Τελικά αυτό δεν είναι υπουργικό συμβούλιο. Είναι σύλλογος ορφανών της Μάρθας Βούρτση. Δημοσίως κλαίνε για την κατάντια τους, κρυφίως κλαίνε από τα γέλια πόσο εύκολα δουλεύουν κάποιο τμήμα του λαού, υπερηχητικά μειούμενο. Και ο Μπαλαούρας κλαίει υποθέτω, και οι συν αυτώ σταλινικοί, ίσως επειδή οι παλαιοΠΑΣΟΚοι κάθονται στα κυβερνητικά έδρανα, με τους 53+ να τους χειροκροτούν, ως υποδεέστεροι.

Προτείνω να δοθεί στους τεθλιμμένους κυβερνητικούς ειδικό επίδομα για χαρτομάντιλα. Αν κλαίει και ο σερβιτόρος-σύμβουλος Στρατηγικής, οι συγγενείς της Σίας Αναγνωστοπούλου, του Κουλουμπή και των άλλων που αξιοκρατικά διόρισαν τους συγγενείς τους, να το πάρουν κι αυτοί.

Εδώ έχουμε επίδομα "ανάμματος μηχανής" στα συγκοινωνιακά Μέσα, "μεταφοράς φακέλου" και άλλα τέτοια, στο επίδομα χαρτομάντιλου θα κολλήσουμε, με τόσο κλάμα που ρίχνουν οι μνημονιακοί "γερμανοτσολιάδες" [όπως τους αποκαλεί η Κωνσταντοπούλου] κυβερνητικοί; [Να δεις Σπίρτζη μου, κλάμα που κάνει ο λαός, χωρίς τα όποια πλεονεκτήματα του υπουργικού θώκου. Και του λαού το κλάμα είναι αυθεντικό].

Η Αυγή παίρνει τη σκυτάλη από τον Φίλη κατά των "Παραιτηθείτε". Τους καταλογίζει ότι είναι «πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη...». Γιατί δεν έχουν δικαίωμα οι «πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη», να διαδηλώνουν, ενώ το έχουν οι κουκουλοφόροι; Γιατί το είχαν οι "Αγανακτισμένοι" -αραχτοί, οι επικεφαλής τους στις καρέκλες τους, αφού τους φροντίζει το κόμμα- και δεν το έχουν άλλοι;

[Αν τώρα, έχει τέτοια δύναμη ο Άδωνις, να γεμίζει την πλατεία Συντάγματος, τότε σκέψου τι θα συνέβαινε αν του συμπαραστεκόταν και ο Λεβέντης].

Γερό το "φτύσιμο" στον Ερντογάν από την οικογένεια του Μοχάμεντ Άλι. Δεν επέτρεψαν στον σουλτανίσκο να εκφωνήσει τον επικήδειο, όπως ζήτησε ο ίδιος. Ούτε να συνοδέψει το φέρετρο, όπως ήταν το δεύτερο αίτημά του. Κι όταν του αρνήθηκαν και το τρίτο αίτημα, να καταθέσει στο φέρετρο ένα κομμάτι ύφασμα με στίχους από το Κοράνι, πήρε τη συνοδεία και έφυγε άπρακτος [αφού πρώτα οι νταήδες της φρουράς του, έκαναν το συνηθισμένο επεισόδιο με τους αστυνομικούς].

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, άναψε το πράσινο φως στην Τουρκία να χειριστεί όπως εκείνη θέλει το θέμα με την Αγ. Σοφία. «H χρήση της Αγίας Σοφίας αποτελεί υπόθεση της Τουρκίας», δήλωσε ξεκάθαρα ο Γερμανός αξιωματούχος, υποδηλώνοντας ταυτόχρονα και τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης πάνω στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Ωστόσο λίγο αργότερα για να "μαζέψει" κάπως τα πράγματα, ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η μουσουλμανική χώρα καλείται παρόλα αυτά να σεβαστεί την σπουδαιότητα της Αγ. Σοφίας ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.