Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΕΚΤΟ OPEN HOUSE THESSALONIKI

Οι ξεναγήσεις του ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών, δύο χώρους με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική αξία.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά στο Open House Thessaloniki που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 – 26 Νοεμβρίου, για 6η συνεχή χρονιά, με δωρεάν ξεναγήσεις σε δεκάδες κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους πολιτισμού.

Οι ξεναγήσεις του ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών, δύο χώροι με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική αξία, από την ημερομηνία της κατασκευής τους.

Έκπληξη θα περιμένει τους επισκέπτες της πρώτης ώρας στο Βασιλικό Θέατρο, που θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλο το παρασκήνιο αλλαγής των σκηνικών από την πρωινή παράσταση της παιδικής σκηνής «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, για τη βραδινή παράσταση «Ρώσικη Επανάσταση», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα γοητευτικό θέαμα εναλλαγών από μια εποχή σε μια άλλη, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Θέατρο κεκλεισμένων των θυρών.

Βασιλικό Θέατρο
Το Βασιλικό Θέατρο κατασκευάστηκε το 1940 από τον αρχιτέκτονα πολεοδόμο Κ. Δοξιάδη και ανακατασκευάστηκε το 1996 στη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Ωράριο:
KΥΡΙΑΚΗ 26/11 13:30-17:30
Δεν απαιτείται κράτηση
Διεύθυνση: Πλατεία Λευκού Πύργου

Μονή Λαζαριστών: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Το κτίριο βρίσκεται στο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σύγχρονη προσθήκη στο διατηρητέο μνημείο του Ιεροσπουδαστηρίου.

Ωράριο:
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11 11:00-15:00
KΥΡΙΑΚΗ 26/11 14:00-18:00
Δεν απαιτείται κράτηση
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Πρόσβαση: 18, 27, 34, 38, 54: στάση Στρατόπεδο Π. Μελά


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ