Skip to main content

Το κράξιμο ΣΥΡΙΖΑ σε Τόσκα και το «χτύπα σαν άντρας» της Άντζελας

Το κράξιμο ΣΥΡΙΖΑ σε Τόσκα, η μέθοδος εκφοβισμού από τον Αλέξη Τσίπρα και τα «προοδευτικά» μυαλά που είδαν ως σεξιστικό το «χτύπα σαν άντρας».

Δεν μπόρεσα να καταλάβω καθόλου το σκεπτικό του Πολάκη. Γιατί θέλει να θάψει τον δημοσιογράφο κάτω από την γη τρία μέτρα; Αν είναι ένα μέτρο, υπάρχει φόβος να ξαναβγεί; Πάντα με μπέρδευε η «προοδευτική» σκέψη.

Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ κράζει τον Τόσκα, αλλά για λάθος λόγους. Το αριστερίστικο κυβερνητικό κόμμα ενοχλείται όταν δεν επιτρέπει η ΕΛ.ΑΣ. στους μπαχαλάκηδες να κάνουν τα  δικά τους. Θέλει να παραδοθεί πλήρως το κράτος στις περιθωριακές ομάδες. Αντί να απαιτήσει να εφαρμοστούν οι νόμοι, ζητά να παραδοθεί η ΕΛ.ΑΣ. στα υποψήφια κυβερνητικά στελέχη.

Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει υπουργό στην ΕΛ.ΑΣ. πρώην ή νυν κουκουλοφόρο. Οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να διαλύσουν εντελώς το κράτος, παρόλο που εκτελούν αποφάσεις του κόμματος.

Από την στιγμή που αποδέχθηκα τον όρο «υπουργός τουρίστας» για τον Ν. Κοτζιά, που καθιέρωσε ο Μακεδών σε άλλη στήλη, είχα μια μικρή αμφιβολία, μήπως και αδικείται ο άνθρωπος και παρασκηνιακά ίσως φέρνει κάποια αποτελέσματα. Έρχεται όμως εχθές έγκυρη ιστοσελίδα και με ανακουφίζει γράφοντας:

«Άσκοπη κινητικότητα: Το νέο δόγμα της Βαλκανικής μας πολιτικής. Μια ακόμη επίδειξη... κινητικότητας στην ασαφούς περιεχομένου και στόχευσης εξωτερική πολιτική των τριμερών, τετραμερών, πολυμερών, ομόκεντρων, εφαπτόμενων, παράλληλων και λοιπών σχημάτων που έχει υιοθετήσει ο κ. Ν. Κοτζιάς θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη».

[Μας κατάλαβαν πλέον πολλοί, σύντροφε Κοτζιά, που κι εσύ ως καθηγητής έχεις το σύνδρομο αρκετών συναδέλφων σου, του πολύ μπλα-μπλα, αλλά και πολλή ασχετοσύνη. Περιβαλλόμενη όμως, από πομπώδεις τίτλους. Που κάποτε πρέπει να γίνει μια έρευνα, πώς αποκτούνται από κάποιους τίτλοι και θέσεις].

Ο Α. Τσίπρας αποκαλεί ακροδεξιούς αυτούς που ενοχλούνται από την κατάσταση στο προσφυγικό. Ακροδεξιά και η Νούλαντ, η υφυπουργός του αμερικανικού ΥΠΕΞ, που προειδοποίησε ότι η Ειδομένη θα γίνει Υεμένη; Ακροδεξιός και ο Πανούσης που αποκάλυψε ύπαρξη τζιχαντιστών μεταξύ των προσφύγων; Ακροδεξιές και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που διαπιστώνουν πως οι συλληφθέντες τζιχαντιστές πέρασαν από τα ελληνικά νησιά ανέλεγκτοι;

Ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας χρησιμοποιεί τη συνηθισμένη μέθοδο εκφοβισμού και εκβιασμού των Ελλήνων, για να μη τολμούν να εκφράζουν ανησυχίες για τα ολοφάνερα που συμβαίνουν, και που βρίσκονται σε αντίθεση με τις αριστερίστικες απόψεις αυτού και των αποτυχημένων στην πολιτική συντρόφων του. Από φόβο οι αστοί, μήπως και τους πουν ακροδεξιούς, ανέχονται κάθε «προοδευτική σαχλαμάρα».

«Το σύνθημα «χτύπα σαν άντρας» πρέπει να απομακρυνθεί έως την Πέμπτη. Ακριβοί στα πίτουρα φθηνοί στ’ αλεύρι. Ένα συνηθισμένο καλαμπουράκι, που «έδεσε» έξυπνα σε μια πετυχημένη διαφήμιση, ανακάλυψαν τα «προοδευτικά» μυαλά ότι έχει σεξιστικό περιεχόμενο. Και πέτυχαν την απαγόρευση προβολής από το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, που έκρινε πως ενθαρρύνει τη βία κατά των γυναικών.

Μ’ αυτά τα «δήθεν» στήνονται καριέρες. Για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών και ανηλίκων στους προσφυγικούς καταυλισμούς δεν είδαμε την Γενική Γραμματεία Ισότητας να ξεσηκώνει τον κόσμο. Δεν είδε, δεν άκουσε…