Skip to main content

Το... λιμάνι ξηράς στην Καστοριά και τα καρφιά για τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ

Τα πρωτότυπα έργα της κυβέρνησης, οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρουμανία, το περιστατικό στο Καλλιμάρμαρο και η νέα μυστική υπηρεσία του Ερντογάν.

Μετά το "λιμάνι ξηράς" στην Καστοριά που υποσχέθηκε ο Τσίπρας, το επόμενο έργο είναι η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα δυο νησιά Λέσβο και Μυτιλήνη. Οι έμπειροι σύμβουλοι στρατηγικής του Τσίπρα σκέφτονται και για πλωτό αεροδρόμιο στην Βόλβη. Τα έργα θα υλοποιηθούν σύντομα, όπως μαθαίνουμε. Ήδη η Cosco έδειξε ενδιαφέρον για το λιμάνι της Καστοριάς.

Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη; Η Ρουμανία είναι μεταξύ των δύο πρώτων προορισμών για τις ελληνικές επενδύσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δραστηριοποιούνται στη χώρα περισσότερες από 6.200 εταιρείες με ελληνική συμμετοχή. Με επενδυμένο κεφάλαιο κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ, η Ελλάδα κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των χωρών προέλευσης ξένων άμεσων επενδύσεων στη Ρουμανία. Αν υπολογιστούν και οι ελληνικές επενδύσεις μέσω άλλων χωρών -όπως η Κύπρος και το Λουξεμβούργο- το συνολικό επενδυμένο κεφάλαιο υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ.

Τον «αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη» της «για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» εκφράζει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Καλώς γίνεται η καταδίκη της βάρβαρης συμπεριφοράς. Δεν έτυχε όμως να διαβάσω για καταδίκη της συμπεριφοράς του Τσακνή στην Ραχήλ Μακρή. Επιτρέπει δηλαδή η Γραμματεία, όταν με ενοχλεί κάποια κυρία να της λέω δημόσια "σκάσε" και "σκασμός"; Εντάσσεται αυτή η αγροίκια συμπεριφορά στο "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς, οπότε χαρακτηρίζεται από "προοδευτικότητα";

Ο Έντι Ράμα πάει να κλέψει την δόξα του δικού μας. Ο αταλάντευτος πρωθυπουργός μας επιχειρεί να γίνει γνωστός μη φορώντας γραβάτα (με τι άλλο;) σε επίσημες εμφανίσεις, κι έρχεται ο Ράμα κουστουμαρισμένος και γραβατωμένος, αλλά με αθλητικά παπούτσια, προσελκύοντας πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, παραμερίζοντας τον δικό μας.

Στο Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, στη Σύνοδο Κορυφής στην Τεργέστη, ο Ράμα πήγε φορώντας ένα μαύρο κοστούμι με λευκά σπορ παπούτσια! Έτσι κατάφερε να παρουσιάσει την "μόδα Έντι Ράμα" στις επίσημες Συνόδους, να βγάλει μάλιστα ο ίδιος φωτογραφίες και βίντεο και να τα αναρτήσει στο διαδίκτυο. Να δεις που ο επόμενος ανάλογου κύρους πολιτικός θα εμφανιστεί με σμόκιν, σορτς και σαγιονάρες, για να είναι ...πιο λαϊκός.

Γερό κάρφωμα από πολιτικούς αντιπάλους στον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, που αναδεικνύει το βουλγαρικο-σλαβικό στοιχείο. Ο πρώην βουλευτής στο κόμμα του Γκρούεφσκι, Αλεξαντάρ Πάντοφ, καταγγέλλει ότι «όταν ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, πηγαίνει στη Σόφια, αισθάνεται σαν το σπίτι του».

Αναφέρεται στον πατέρα του, τον Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ, που διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού, για τον οποίον λέει ότι ήταν ευρέως γνωστός για την φιλοβουλγαρική του θέση και είχε μάλιστα προβεί σε διατριβή ότι το λεγόμενο "μακεδονικό" έθνος αποτελούσε μέρος του βουλγαρικού έθνους», και στη βάση αυτή «δεν υπάρχει κανένας τρόπος για το γιο του να υπερασπισθεί τα "μακεδονικά" συμφέροντα στις διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία».

Ο Ερντογάν ιδρύει Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών αποκλειστικά για παρακολούθηση των αξιωματικών όλου του στρατεύματος. Καταλαβαίνει ότι από κει θα τούρθει. Χρειάζεται όμως κι άλλη Μυστική Υπηρεσία για να παρακολουθεί την πρώτη.