Skip to main content

Το Λονδίνο αρνήθηκε τη χορήγηση βίζας στην ανιψιά του Σεργκέι Σκριπάλ

Απορρίψαμε το αίτημα χορήγησης βίζας επισκέπτη καθώς ότι το αίτημά της δεν είναι συμβατό με τους νόμους περί μετανάστευσης, δήλωσε το βρετανικό ΥΠΕΣ.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας γνωστοποίησε σήμερα ότι απέρριψε το αίτημα έκδοσης βίζας στην ανιψιά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτική ουσία μαζί με την κόρη του Γιούλια στις αρχές Μαρτίου στη Βρετανία.

«Απορρίψαμε το αίτημα χορήγησης βίζας επισκέπτη στη Βικτόρια Σκριπάλ με το επιχείρημα ότι το αίτημά της δεν είναι συμβατό με τους νόμους περί μετανάστευσης» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Βικτόρια Σκριπάλ σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Βρετανία προκειμένου να πάρει πίσω στη Ρωσία την κόρη του Σεργκέι Σκριπάλ, Γιούλια.

Ο Σεργκέι και η Γιούλια παραμένουν υπό νοσηλεία σε νοσοκομείο της Βρετανίας αφού τους βρήκαν αναίσθητους την 4η Μαρτίου, καθώς δέχθηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα, ωστόσο και οι δύο αναρρώνουν και δεν βρίσκονται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση.