Skip to main content

Το Μάρτιο του 2010 ολοκληρώνεται η μελέτη για το αποχετευτικό

Το 2010 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της ΔΕΥΑΜΒ για το αποχετευτικό δίκτυο στους δήμους Αγριάς, Αρτέμιδας και Μηλεών και τη διασύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό του δήμου Βόλου.
Στα τέλη Μαρτίου του 2010 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της ΔΕΥΑΜΒ για το αποχετευτικό δίκτυο στους δήμους Αγριάς, Αρτέμιδας και Μηλεών και τη διασύνδεσή τους με τον βιολογικό καθαρισμό του δήμου Βόλου.

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Πηλίου, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλου, κ. Κουτσιφέλης, εξήγησε ότι μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η τοπογραφική αποτύπωση του Δήμου Αγριάς, ενώ έχει προχωρήσει και ο προσδιορισμός των σημείων, όπου θα εγκατασταθούν οι αγωγοί και τα αντλιοστάσια του δικτύου.

 Μάλιστα ο κ. Κουτσιφέλης σημείωσε ότι η μελέτη προκρίνει τη λύση της υπογείωσής τους, για να μην υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η αποτύπωση των σημείων εγκατάστασης στους δήμους Αρτέμιδας και Μηλεών θα γίνει με την αξιοποίηση αεροφωτογραφιών. Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, θα υποβληθεί μαζί με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.