Skip to main content

Το μήνυμα της ενότητας του 1821 και ο παράδεισος του Μαδούρο

Όλοι οι πολιτικοί με αφορμή την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821 μίλησαν για την ανάγκη ενότητας. Και είναι οι πρώτοι που την αποστρέφονται.

Λάβρος κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, παρουσιάζεται ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κουμπάρος του Καλογρίτσα, δηλώνοντας πως δεν τον εμπιστεύεται. Αυτό πρέπει να το εκλάβουμε, ότι ο Στουρνάρας κάνει καλά την δουλειά του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν τη χώρα του να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων (κατά 85%) που οξύνονται καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει την πετρελαιοπαραγωγό χώρα επιταχύνεται [με τριψήφιο πληθωρισμό].

Μη το πείτε στον Μηταφίδη και στενοχωρηθεί. Ας μείνει στον ευτυχισμένο σοσιαλιστικό κόσμο που έπλασε με την φαντασία του. Και, κοίτα Τριαντάφυλλε, μη το διαψεύσεις, επειδή η είδηση προέρχεται από το συριζέικο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πλάκα θα είχαν οι πολιτικοί μας, αν δεν ήταν τραγικά τα πράγματα. Όλοι, με αφορμή την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821, μίλησαν για την ανάγκη ενότητας. Και είναι οι πρώτοι που την αποστρέφονται.

Εκείνο όμως που δεν κατάλαβα από τις δηλώσεις των επισήμων είναι εναντίον ποίου πολέμησαν οι Έλληνες. Για να μη το λένε, μάλλον θα είναι κρατικό μυστικό και δεν πρέπει να αποκαλυφθεί. Μας είπαν και ότι εμπνεύσθηκαν από τον Διαφωτισμό. Υποθέτω ότι ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος και οι λοιποί θα είχαν κάτω από το μαξιλάρι [χόρτα, πάνω σε πέτρες στα βουνά] σχετικά κείμενα και τα μελετούσαν εμβριθώς.

Δεν αφήνετε μωρέ τις σαπουνόφουσκες. Δυο κουβέντες μόνο πρέπει να πείτε, αλλά δεν τολμάτε. Ότι τότε υπήρξαν ηγέτες με αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια και ξεσήκωσαν τον λαό εναντίον των Οθωμανών, επειδή δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους. Δεν τολμάτε να το πείτε αυτό, επειδή θα γίνουν συγκρίσεις, έτσι δεν είναι;

Αν είχαμε άλλον προπονητή, θα τους είχαμε σκίσει τους Βέλγους. Τέτοια μέρα που έγινε ο αγώνας, έπρεπε προπονητής να ήταν ο Αλέφαντος. Να βγάλει ένα λόγο στα αποδυτήρια για το 1821, να τους εμψυχώσει και να βγουν με γιαταγάνια στο γήπεδο. Με γιούργια νικήσαμε τους Τούρκους, αυτό έπρεπε να είναι και το σύστημά μας. Να έβλεπες τους Βέλγους να φεύγουν τρέχοντας, όπως οι Τούρκοι στα Δερβενάκια.

Είδα την φωτογραφία της μουσουλμάνας μαθήτριας με την μαντίλα να ορίζεται σημαιοφόρος. Εκείνο που μού κάνει εντύπωση, είναι πώς δεν αντιδρούν οι εδώ μουσουλμάνοι όταν βλέπουν μια ομόθρησκή τους να κρατά ένα σύμβολο με τον χριστιανικό σταυρό.

H Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Βουλγαρίας, απαγόρευσε το βίντεο κλιπ που ετοίμασε στα τουρκικά το κόμμα DOST για τις εκλογές. Η επιτροπή ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί και πρόστιμο στο κόμμα DOST. H επιτροπή πριν από καιρό είχε απαγορεύσει ακόμη ένα βίντεο κλιπ του DOST, στο οποίο εικονιζόταν και ο πρέσβης της Τουρκίας στην Σόφια, Σουλεϊμάν Γκιοκτσέ.

Εδώ και χρόνια υπάρχει νόμος στην Βουλγαρία, που απαγορεύει την χρήση άλλης γλώσσας, πλην της βουλγάρικης, κατά την προεκλογική περίοδο. Οι Τούρκοι προσέφυγαν στην Ε.Ε. η οποία απάντησε ότι είναι εσωτερικό θέμα της Βουλγαρίας και δεν επεμβαίνει. [Το ακούει η ελληνική κυβέρνηση; Το ακούν τα πολιτικά κόμματα, που τα ίδια ρίχνουν προκηρύξεις στην Θράκη, στα τουρκικά; Τόση ευαισθησία για τον ελληνισμό].