Skip to main content

Το νέο ΔΣ του ΟΑΣΘ: Παππάς πρόεδρος, Παναγιωτίδης διευθύνων σύμβουλος

Διαβάστε ποιοι απαρτίζουν το νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του κρατικού ΟΑΣΘ. Ανακοινώθηκε και η σύνθεση του ΟΣΕΘ αλλά και τα μέλη της ΑΣΥΘ.

Το νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του κρατικοποιημένου πλέον ΟΑΣΘ ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ ορίζεται ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, επιβεβαιώνοντας έτσι το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Voria.gr (δείτε εδώ). Διευθύνων σύμβουλος ορίζεται ο πολιτικός μηχανικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Σάββας Παναγιωτίδης.

Όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα από το υπουργείο, ο Στέλιος Παππάς θα είναι αμισθί πρόεδρος στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ και όχι σε κάποιον από τους δύο νέους φορείς των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι ο Ακρίτας Καϊτατζής (νομικός), ο Μανώλης Λαμτζίδης (δικηγόρος - πρώην πρόεδρος του ΔΣΘ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), ο Φώτης Μπίμπασης (πρόεδρος του Σωματείου Εμποδιζόμενων Ατόμων «Αναπηρία Σήμερα»), η δημοσιογράφος και στέλεχος των ΑΝΕΛ Όλγα Γιάννη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γαβριήλ Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε και το ΔΣ του νέου φορέα, του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). Η σύνθεση του είναι η εξής: Πρόεδρος είναι ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αβατζάς, διευθύνων σύμβουλος ο τοπογράφος-μηχανικός Ιωάννης Τσιώνας και μέλη οι Δρόσος Δρόσος (οικονομολόγος), Αντώνιος Ελευθεριάδης (τραπεζικός υπάλληλος), Αλεξάνδρος Κιτικίδης (δικηγόρος), ο περιφερειακός σύμβουλος Ευστάθιιος Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της ΠΚΜ, ο Πάρις Μπίλιας πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα αρχικά μέλη της εταιρείας με επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ως ακολούθως: Κυριακή Αβραμίδου, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Βαγγέλης Ζαρκάδης, Γιώργος Τοζίδης και Φίλιππος Γκανούλης.