Skip to main content

Το next big deal που ψάχνουν οι Κινέζοι στην Ελλάδα

Στην ολιγόωρη παραμονή του, ο CEO της Cosco ενδιαφέρθηκε κυρίως για το κόστος λειτουργίας μιας ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στην Ελλάδα.

Ήλθε, είδε και απήλθε, χωρίς πολύ φασαρία και κυρίως χωρίς μεγάλη δημοσιότητα. Ο λόγος για τον CEO της μητρικής Cosco.

Μόλις τώρα, λοιπόν, γίνεται γνωστό ότι κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην χώρα μας, ο κ. Λι Ρου, ενδιαφέρθηκε κυρίως για το κόστος λειτουργίας μιας ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στην Ελλάδα. Χώρος ενδιαφέροντος; Κατ αρχήν ο Πειραιάς, για ευνόητους λόγους, χωρίς όμως να διεκδικεί ...αποκλειστικότητα.  Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι επισήμως, η επίσκεψη του Κινέζου αξιωματούχου είχε να κάνει με την εγκαινίαση προβλήτα, που θα αξιοποιηθεί από τον ΟΛΠ (που πλειοψηφικά ανήκει πλέον στην Cosco, ως γνωστόν) για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.

Ανεπισήμως, ωστόσο, είχε να κάνει με το next big deal των Κινέζων στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με τα ναυπηγεία. Και βεβαίως με τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα του ΟΛΘ

Κάτι που οι προσεκτικοί παρατηρητές μπορούν να επιβεβαιώσουν ως συμπέρασμα το οποίο βγήκε και από το προγραμματισμένο Marine Money, που έγινε στην Αθήνα. Η ατζέντα του ήταν 100% ναυτιλιακή και οι συμμετοχές του πολύ ενδιαφέρουσες, απ' ό,τι μαθαμε. Κυρίως από ξένα funds για b2b συναντήσεις με ελληνικές ναυτιλιακές. Εκεί ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, που έχουν να κάνουν με το κινεζικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα.