Skip to main content

Το Ντουμπάι θα αποπληρώσει το χρέος του

Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι δέχθηκε να χρηματοδοτήσει με 10 δισ. δολάρια το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Αρωγής του Ντουμπάι, ποσόν που θα διατεθεί, για να εκπληρωθούν μία σειρά από υποχρεώσεις της Duba
Οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν σήμερα πως πρόκειται να αποπληρώσουν το χρέος 4,1 δισ. δολαρίων του κλυδωνιζόμενου οικονομικά κατασκευαστικού γίγαντα Nakheel που λήγει σήμερα, έπειτα από την χρηματική ένεση 10 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε από την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι.

«Η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι δέχθηκε να χρηματοδοτήσει με 10 δισ. δολάρια το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Αρωγής του Ντουμπάι, ποσόν που θα διατεθεί, για να εκπληρωθούν μία σειρά από υποχρεώσεις της Dubai World», του ομίλου εταιρειών που βρίσκεται σε οικονομική στενότητα, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν.

«Κατά συνέπειαν το Ντουμπάι θα εγκρίνει τη χρήση 4,1 δισ. δολάρια για την εκπλήρωση των ισλαμικών υποχρεώσεων (σουκούκ) που λήγουν σήμερα», αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, καθώς σήμερα λήγουν οι υποχρεώσεις του οικοδομικού γίγαντα Nakheel, θυγατρική της Dubai World.