Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
x

«ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Τις αφίσες δημιούγησε η εθνικιστική οργάνωση MHRMI, η οποία καλεί σε τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Δεκάδες γιγαντοαφίσες της εθνικιστικής οργάνωσης «''Μακεδονική'' Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI) με μότο «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» γέμισαν τους δρόμους της πόλης των Σκοπίων, την ώρα που το θέμα της ονομασίας απασχολεί πΓΔΜ και Ελλάδα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η οργάνωση, η οποία εδρεύει στον Καναδά, καλεί σε τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, ενώ αποκαλεί τις θέσεις της κυβέρνησης Ζάεφ «ρατσιστικές και αντι-''μακεδονικές''».

«Μην ξεγελιέστε από τους όρους"διεθνείς", "διμερή" και "συνταγματική". Εάν το όνομα της "Μακεδονίας" αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα». Και σε άλλο σημείο: «Θέλετε να αποκαλείστε "Nεομακεδόνες", "Βορειομακεδόνες","Σκοπιανοί","Βαρντατσιώτες" ή απλά "Μακεδόνες";», αναφέρουν

«Αυτό που προειδοποιήσαμε επανειλημμένα τώρα ανακοινώνεται δημόσια πως το όνομα, η ταυτότητα, η γλώσσα και η ιστορία μας αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων για να ικανοποιηθούν οι καταπιεστές μας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ