Skip to main content

Οι Τούρκοι τουρίστες της Δράμας και το... αξιοθέατο του Δράμαλη

Ο δήμος Δράμας απευθύνεται σε Τούρκους τουρίστες. Και τι θα δουν στην Δράμα οι Τούρκοι τουρίστες; Το σπίτι του… Δράμαλη και του ληστή Χασάν:

Αυτό τώρα τι είναι; Δεν το σχολιάζω, το αφήνω σ’ εσάς, απλώς μεταφέρω την είδηση. Ο Δήμος της Δράμας βρήκε εποχή να απευθυνθεί σε Τούρκους τουρίστες [ρώτησαν, τι ποσά αφήνουν Τούρκοι και Βαλκάνιοι τουρίστες;] και τονίζει την… ευεργετική επιρροή της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην πόλη!

Γράφει το φυλλάδιο: «Η περιοχή της Δράμας ήταν υπό την οθωμανική αυτοκρατορία για περίπου 500 χρόνια και τα τελευταία χρόνια της περιόδου αυτής αποτέλεσε διοικητικό κέντρο. Η άνθηση του εμπορίου του καπνού, ο σιδηρόδρομος και η καθημερινή επαφή με τις πόλεις της κεντρικής Ευρώπης δημιούργησαν μια διαφορετική Δράμα προς το τέλος του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου».

Και τι θα δουν στην Δράμα οι Τούρκοι τουρίστες; Το σπίτι του… Δράμαλη και του ληστή Χασάν: «Σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν και τα Οθωμανικά Μνημεία της πόλης (Τεμένη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Ορφανοτροφείο, Οικία Δράμαλη). Τα Μνημεία αυτά, όπως και η ιστορία του "Γεφυριού της Δράμας" και του ληστή Χασάν…»

Είδες ατυχία για την Δράμα που τέλειωσε η οθωμανική περίοδος; Ότι η άνθιση οφειλόταν στα καπνά, που τώρα δεν υπάρχουν, δεν το πρόσεξε ο δήμαρχος;

Μετά την Τουρκία, που έφερε από την αλλοδαπή τα αποθέματα του χρυσού της, για να τονώσει την οικονομία της που καταρρέει, το ίδιο κάνει και ο Μαδούρο, που "στράγγιξε" την περιουσία του λαού [ό,τι γίνεται και στην Ελλάδα, δηλαδή], εκτοξεύοντας τον πληθωρισμό σε σημείο που το εθνικό νόμισμα μπόλιβαρ να μην αξίζει ούτε το... χαρτί που τυπώνεται, τώρα βάζει "χέρι" και στον χρυσό της.

Προσέξτε τα νούμερα: Τον Σεπτέμβριο του 2011, η Βενεζουέλα είχε 21,269 δισ. δολάρια σε αποθέματα χρυσού. Τον Ιανουάριο του 2018, τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας είναι 6,1 δισ. δολ. Υπολογίζεται, ότι σε ένα χρόνο θα εξαντληθούν κι αυτά. Ίσως τότε, αρχίσει να βγάζει τα χρυσά δόντια από τους κατοίκους. Τι να τα κάνουν άλλωστε, αφού δεν τρώνε;

Αλλά, τι σημασία έχει αυτό Τριαντάφυλλε; Σημασία έχει ότι ο σύντροφος Μαδούρο έκανε μια καθαρή έξοδο από το ΔΝΤ. Άλλωστε, ο χρυσός είναι έμβλημα του καπιταλισμού. Καλά κάνει ο Μαδούρο και τον ξεφορτώνεται. Ήδη, το γύρισε στην ανταλλακτική οικονομία. Δίνεις ένα αυγό και παίρνεις 10 ελιές. Κρατάς και τα κουκούτσια, κι όταν μαζευτούν πολλά, τα συμπιέζεις και βγάζεις λάδι. Αυτό ετοιμάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ο Μαδούρο μας πρόλαβε.

Ο επικεφαλής του "Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία", Καστριότ Μπερισάι -εκφραστής του αλβανικού φασισμού- σε συνέντευξή του επέκρινε με δριμύτητα τον "μεγαλοελληνικό σοβινισμό" και τις παρεμβάσεις του στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας. Μάλιστα αποκάλεσε τους Έλληνες "μίγμα αποίκων". [Το ίδιο δηλαδή που υποστηρίζει και ο Φίλης και οι άλλοι "προοδευτικοί" του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε, ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται].

Δείγμα παρακμής που μάς οδήγησαν κομπλεξικοί "προοδευτικοί" Σε φωτογραφία εικονίζεται ένας άντρας, κατά τη διαδήλωση των εργαζομένων στην ΔΕΗ, ο οποίος πατά με το πόδι του, με περίσσιο θράσος, πάνω στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται να μη αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται ή την σημασία του μνημείου, βεβηλώνοντάς το, αφού πατά πάνω, παίζοντας αμέριμνος με το κομπολόι του. Στο μνημείο του Λένιν δεν θα το έκανε αυτό.

πηγή φωτο: http://dramacity-mailxart.blogspot.gr/