Skip to main content

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοίγει πανιά στη Θεσσαλονίκη

Η πόλη θα φιλοξενήσει τα σπουδαιότερα πληρώματα του κόσμου - Την ευθύνη της διοργάνωσης θα έχει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Από τις 7 ως και τις 15 Ιουλίου η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στην κατηγορία «470» θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη. Μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «470» που έγινε στο Μονακό, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι αυτή που παίρνει τη σκυτάλη των μεγάλων διοργανώσεων, φιλοξενώντας τα σπουδαιότερα πληρώματα του κόσμου στη συγκεκριμένη Ολυμπιακή κατηγορία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης θα έχει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, που με τη μεγάλη εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα στελέχη του από ανάλογες διοργανώσεις στο παρελθόν, αναλαμβάνει για άλλη μια φορά αγώνες παγκόσμιας κλάσης.

Στον υγρό στίβο της θαλάσσιας περιοχής του Θερμαϊκού κόλπου, κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι Θεσσαλονικείς, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε δράση κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες απ' όλο τον κόσμο, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ανάμεσά τους από Ελληνικής πλευράς θα είναι οι Χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, οι Βασίλης Παπουτσόγλου και Ιωάννης Ορφανός και  στις γυναίκες οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες της κατηγορίας νεανίδων Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Από 7 ως και 15 Ιουλίου οι κορυφαίοι του κόσμου στα «470» ανοίγουν πανιά στη Θεσσαλονίκη!