Skip to main content

Το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας και η άφθονη σαμπάνια στη Μύκονο

Η απειλή του δημάρχου Κω να μηνύσει τη Χριστοδουλοπούλου, το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας και η άφθονη σαμπάνια στη Μύκονο.

Ζήτω ο πολυπολιτισμός! Η Σαουδική Αραβία έχει ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό στο ρεκόρ των αποκεφαλισμών, αφού το 1995 είχε εκτελέσει με αποκεφαλισμό 192 κρατούμενους και στο μισό 2015... 110! Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ταχθείς υπέρ της πολυεθνικής πόλης, δεν προσκαλεί μερικούς Σαουδάραβες δήμιους εδώ, για να αναμιχθούν οι πολιτισμοί μας;

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Η σαμπάνια ρέει άφθονη στην Μύκονο, και όχι μόνο. Και όταν λέμε σαμπάνια, δεν εννοούμε την φτηνιάρικη. Ο τιμοκατάλογος με τις σαμπάνιες στο Nammos, αρχίζει από 750 ευρώ (για τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους) και φτάνει στις… 120.000 ευρώ. Για να παραγγείλω δηλαδή εγώ τέτοια σαμπάνια, πρέπει επί 2.000 μέρες να στήνομαι στο ΑΤΜ για τα 60 ευρώ την ημέρα.

Πρέπει να παίρνουμε ιδέες από άλλους λαούς. Για να χρηστεί κάποιος υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές ενός κρατιδίου της ανατολικής Ινδίας θα πρέπει να αποδείξει ότι το σπίτι του διαθέτει... τουαλέτα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν οι αρχές για να βελτιώσουν τις συνθήκες υγιεινής.

Για μας τα πράγματα να είναι πιο απλά. Να πάρει χαρτί από ψυχίατρο ότι έχει σώας τας φρένας.

Ο δήμαρχος της Κω απειλεί με μήνυση την Χριστοδουλοπούλου, αν μέχρι την Δευτέρα δεν βρει λύση στο μεταναστευτικό, δεδομένου ότι σε λίγο οι λαθρομετανάστες στο νησί θα είναι περισσότεροι από τους κατοίκους. Κάποτε θα αγρίευαν τα πράγματα για την κα. Τασία, η οποία προφανώς και βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση μεταξύ του πραγματικού και του ιδεοληπτικού της κόσμου.

Τελικά, αν δεν κάνουν στην άκρη οι Ελληνοκύπριοι μεγαλοεπιχειρηματίες στην Κύπρο, λύση βιώσιμη αλλά και αξιοπρεπή για τους Έλληνες δεν πρόκειται να βρεθεί. Δεν πέτυχαν αυτό που ήθελαν με το σχέδιο Ανάν που τους βόλευε, σιγοντάρουν τώρα τον Αναστασιάδη να υπογράψει κάτι παρόμοιο.

Μάλιστα, πρόεδρος μεγάλου Επιμελητηρίου, υποστηρίζοντας τις συνομιλίες δήλωσε πόσο καλή θα είναι για την… Άγκυρα η συμφωνία, αφού «η Κύπρος θα καταστεί το Χονγκ Κονγκ της Τουρκίας». Φοβήθηκε ο άνθρωπος, μήπως και η… Τουρκία δεν θελήσει να τουρκοποιήσει το νησί, όπως θα συμβεί στα σίγουρα με τις συμφωνίες του Αναστασιάδη.

Τώρα που έγινε της μόδας η Βόρεια Κορέα, λόγω Αριστερής Πλατφόρμας, πρέπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πως ζουν εκεί, για να συνηθίσουμε πώς θα ζούμε κι εμείς σε λίγο με την iskra στην εξουσία. Χθεσινά νέα: Ο ηγέτης της Β. Κορέας, άλλαξε την ώρα στη χώρα του, πηγαίνοντας τα ρολόγια μισή ώρα πίσω. Εξυπακούεται, ότι αυτός κάνει το σωστό, κι όλος ο άλλος κόσμος είναι λάθος. Ακριβώς, όπως νομίζει και ο Λαφαζάνης.

Το πιο ωραίο όμως είναι, ότι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την εκπαίδευση των πιλότων. Όπου στο κάθισμα του πιλότου, πίσω από την πλάτη του, υπάρχει τοποθετημένο ένα… σεμεδάκι της γιαγιάς! Δαντελωτό, και με κρόσσια! Ίσως για να δούμε πόσο νοικοκυραίοι είναι οι άνθρωποι εκεί και τι καλόγουστοι συνάμα. Και το σεμεδάκι βρίσκεται πάνω στο σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους σε περίπτωση ανάγκης! (μήπως το έχει αντί για αλεξίπτωτο;)

Καλλισθένης