Skip to main content

Το «παράλληλο πρόγραμμα» ρουσφετιών και η απάντηση στην Τσεχία

Το «παράλληλο πρόγραμμα» ρουσφετιών της κυβέρνησης και η «σκληρή» απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις του Τσέχου προέδρου.

Βαριές καταγγελίες του Οδ. Κωνσταντινόπουλου κατά υπουργών, για επενδύσεις σε funds που αναμίχθηκαν στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών, αλλά και ονομαστικώς κατά του Τσιρώνη, ότι παρέχει στήριξη σε επιχειρηματίες που ασχολούνται με τα απορρίμματα. Και διαβεβαίωσε ότι «να ξέρει ο κ. Τσιρώνης ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Την σκυτάλη την πήραν και άλλοι, που κάνουν λόγο για «παράλληλο πρόγραμμα» ρουσφετιών και επιχειρηματικών εξυπηρετήσεων. Συμπέρασμα: Ο μαθητευόμενος ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κατά πολύ, και σε λίγο χρόνο, τους δασκάλους. Τα άτιμα τα μικρά, μαθαίνουν γρήγορα τα κόλπα.

Αμάν πια με τις λίστες. Αν ένα ελάχιστο ποσοστό από τα δισεκατομμύρια που μας αραδιάζουν οι «λίσταρχοι» έμπαινε στο Ταμείο, θα λύναμε το πρόβλημα. Αφού μόνο τους καστανάδες μπορεί να κυνηγήσει η κυβέρνηση, τι μας παραμυθιάζει με τα νούμερα των λιστών-ληστών. Από τα δισεκατομμύρια, ούτε 100 εκατομμύρια δεν εισπράχθηκαν, χρόνια τώρα.

Θα το ξαναγράψω, και θα επιμένω. Με ενόχλησε η φωτογραφία του Τσίπρα με τον Νταβούτογλου, όπου χαμογελούν ικανοποιημένοι και οι δύο. Λανθασμένο μήνυμα στέλνει στη διεθνή κοινότητα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ότι με τους Τούρκους ήμαστε φιλαράκια και χασκογελάμε. Όχι… Το ύφος πρέπει να είναι σκυθρωπό, για να δείχνει την δυσαρέσκειά μας, από την ύπουλη τακτική των Τούρκων.

Ο Τσέχος πρόεδρος είναι ένθερμος υποστηρικτής του Grexit. Σε ερώτηση αν θα μπει στην Ευρωζώνη η χώρα του, είπε ««στο Ευρώ θα μπούμε την πρώτη μέρα, ει δυνατόν, μετά την αποχώρηση της Ελλάδας». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας: απάντησε: «Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».

Ερώτηση Καλλισθένη: Τόσο σκληρή απάντηση που δώσαμε, πώς θα την αντέξει ο Τσέχος πρόεδρος; Τον στραπατσάραμε τον άνθρωπο.

Δεν ξέρω πάντως, αν ο Κούτρας πήρε θέση και σε σκοπιανό δημοσίευμα, που έγραψε ότι κατά τη συνάντηση Πόποσκι-Κοτζιά, ο δικός μας είπε ότι οι δύο πλευρές αναζητούν «μια αξιοσέβαστη συμβιβαστική λύση που θα πολεμά ενάντια στον ακραίο εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό και από τις δύο πλευρές». Μήπως ο Ν. Κοτζιάς, π. μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ μπορεί να μας εξηγήσει πού είδε τον αλυτρωτισμό στην ελληνική πλευρά;

Στα μαλακά πέρασε η είδηση για τον έλεγχο περί αξιόποινης χρηματοδότησης της ΜΚΟ «East West Institute» με έδρα τις ΗΠΑ και δραστηριοποίηση και στην Σερβία. Προβλήθηκε ότι θα ζητηθούν ευθύνες και από τον γιο της Μάργκαρετ, και το θέμα έμεινε εκεί.

Επειδή έχω ασθενή μνήμη, θέλω να μάθω αν πρόκειται για εκείνη την ΜΚΟ, με τις περίεργες «πολυεθνικές» συναντήσεις στις Πρέσπες, με τις υπόνοιες για φιλοσκοπιανή προπαγάνδα, με την αναφορά του ονόματος του Τζορτζ Σόρος, με την συμμετοχή καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με δυσφημιστικές θέσεις για τον ελληνισμό, και με την ανάμιξη πρώην συντρόφου νυν δημάρχου; Γι’ αυτήν την ΜΚΟ μιλάμε; Και για της οποίας την δραστηριότητά της δεν θα ενδιαφερθεί η πολιτεία;