Skip to main content

Το παραμύθι με τους μετακλητούς και το άνοιγμα Ερντογάν στην Αίγυπτο

Το παραμύθι με τους μετακλητούς, το άνοιγμα Ερντογάν στον πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι και το απίστευτο αίτημα των Μουσουλμάνων στην Ελβετία.

Αυτό το παραμύθι με τους μετακλητούς, ότι δεν είναι διορισμένοι και άλλα φαιδρά, να σταματήσει. Οι μετακλητοί πληρώνονται από το Δημόσιο, δηλαδή από μένα, ενώ στην ιδιωτική οικονομία πληρωνόντουσαν από τον επιχειρηματία. Είτε πρόκειται για διορισμούς, είτε πρόκειται για προσλήψεις, έστω και περιορισμένου χρόνου, εγώ πληρώνω.

Ενώ μπορούσαν να αποσπαστούν δημόσιοι υπάλληλοι, έμπιστοι του κόμματος, που μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, όπως είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας, παραπλανώντας τον λαό. Και κάτι άλλο. Οι ιδιώτες που υπηρετούν επί διετία σε γραφείο βουλευτή, έχουν το δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο (άλλη κομπίνα αυτή). Μήπως υπάρχει κανένα παραθυράκι, και ισχύει και για τους μετακλητούς;

Τα γνωρίζαμε, αλλά μας τα είπε και ο πρωταγωνιστής. Εξ αρχής Τσίπρας - Βαρουφάκης μας κορόιδευαν και λόγω παντελούς άγνοιας της πολιτικής (που έπρεπε αυτά να τα ξέρουν από το νηπιαγωγείο) πίστευαν ότι μπορούν να εκβιάσουν τον Σόιμπλε και τους ισχυρούς που είναι πίσω του. Ο Βαρουφάκης με τον Τσίπρα, τον Λαφαζάνη και την Ζωή, θα «τσάκιζαν» το παγκόσμιο σύστημα. Μήπως αντί για την Βουλή έπρεπε να βρίσκονται σε άλλο ευαγές ίδρυμα;

Φώναζα για την Αίγυπτο, δεν φώναζα; Βιαστείτε έγραφα, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο αλ Σίσι. Αφενός επειδή δεν είναι γνωστό πόσο θα τον αφήσουν στη θέση του (διαλύθηκαν όλα τα κράτη στην περιοχή, και θα αφήσουν ισχυρή την Αίγυπτο;), αφετέρου οι συμμαχίες στη Μ. Ανατολή είναι τόσο ευμετάβλητες, ώστε η αντιπαλότητα με την Τουρκία, μπορεί να μετατραπεί σε συνεργασία.

Ήδη ο Ερντογάν, στριμωγμένος από παντού, εκτός από το άνοιγμα προς το Ισραήλ, αναγνώρισε εχθές και τον αλ Σίσι, τον οποίο θεωρούσε μέχρι τώρα πραξικοπηματία. Έστειλε τουρκικό πρακτορείο να του πάρει συνέντευξη, παρουσιάζοντάς τον -για πρώτη φορά- ως «πρόεδρο της Αιγύπτου». Πάλι θα μείνουμε απέξω;

Πρέπει να το καταλάβουν όλοι κάποτε. Αυτά που τα θεωρούσαν κάποιοι συνωμοσιολογικά, ήταν σχέδια που πραγματοποιούνται. Όταν άρχισαν χώρες να απαγορεύουν σε χριστιανούς να φορούν στο λαιμό σταυρουδάκι, για να μη στενοχωρούν τους μουσουλμάνους (ενώ εκείνοι φορούν μαντίλα, που είναι θρησκευτικό έμβλημα) είχα γράψει ότι θα έρθει και η σειρά των σημαιών. Εννιά χώρες, αν δεν κάνω λάθος, έχουν σταυρό στην σημαία τους.

Οι Μουσουλμάνοι στην Ελβετία ζητούν να φύγει ο λευκός σταυρός από την ελβετική σημαία διότι ως χριστιανικό σύμβολο δεν ανταποκρίνεται, λένε, στην πολυεθνική Ελβετία. Από τον Οκτώβριο ξεκίνησαν την εκστρατεία, και δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα υπάρξουν και στην Ελβετία «προοδευτικοί», αφελείς ή πρακτοράκια, που θα υποστηρίξουν το αίτημα των μουσουλμάνων. Δεν σημαίνει ότι αυτό θα γίνει αύριο, αλλά ο σπόρος μπήκε.

Το ΣτΕ δικαίωσε την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει τις εργασίες εξόρυξης, αλλά παράλληλα έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στον υπουργό (και τη διοίκηση) να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση για το θέμα, ώστε να λειτουργήσουν τα ορυχεία. Μένει να δούμε, τι άλλο θα σκαρφιστεί ο Σκουρλέτης, για να παραμείνουν τα ορυχεία κλειστά.