Skip to main content

Το παζάρι με τις τηλεοπτικές άδειες και ο ρόλος του Ολάντ

Το χοντρό παζάρι με τις τηλεοπτικές άδειες, πώς δημιουργούνται εντυπώσεις με... σαπουνόφουσκες και το δώρο της Τουρκίας στη Βουλγαρία.

Χοντρό παζάρι με τις τηλεοπτικές άδειες. Το νομοσχέδιο πήρε παράταση για να ψηφιστεί το Σάββατο. Γιατί Σάββατο; Μήπως περιμένουμε πρώτα τι θα ζητήσει ο Ολάντ;

Επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, στους ενδιαφερόμενους για τα τηλεοπτικά, περιλαμβάνεται -εκτός από Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες- και μεγάλο μιντιακό group της Γαλλίας. Οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει μιλήσει στον Τσίπρα ο Γάλλος πρόεδρος. Κι άλλα ανταλλάγματα στην «βοήθεια» του Ολάντ, εκτός από το βοδινό και τα εξοπλιστικά;

Πάντως, το νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο Ν. Παππάς για τις ραδιοσυχνότητες, «θάβει» τους περιφερειακούς σταθμούς και οδηγεί τους «πανελλήνιους» στα χέρια πλούσιων και ξένων (αυτούς που υποτίθεται ότι πολεμά η «δεύτερη φορά Αριστερά»).

Στο ενδιαφέρον άρθρο, που έγραψε προ καιρού, ο Αλβανός καθηγητής Γιακούμπ Κράσνικι για τη διαμόρφωση του αλβανικού έθνους, και στο ερώτημα «Πώς ξέφυγαν οι Αλβανοί την αφομοίωση με τους Έλληνες», απαντά: «Ο Πάπας έδωσε την αλβανική συνείδηση, ενισχύοντας τον καθολικισμό» και παραμερίζοντας τους Ορθόδοξους.

Ο τουρκικός στρατός άρχισε να ανατινάζει νεκροταφεία Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσει ένταση στους Κούρδους, ώστε (να αρχίσει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ τους, όπως σημειώνει εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης. Μόνο που στην πραγματικότητα, ο ηττημένος είναι μέχρι τώρα ο ίδιος ο Ερντογάν.

Άκου τώρα, τι δώρο έστειλε η Τουρκία στην αρχιμουφτεία της Βουλγαρίας… Η Ένωση Δήμων Τουρκίας, στήριξε την αρχιμουφτεία και τις μουφτείες στην Βουλγαρία και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μουφτειών, και τους χάρισαν 18 πλήρως εξοπλισμένες νεκροφόρες. Είναι το μόνο δώρο για το οποίο δεν μπορεί να χαρεί ο χρήστης.

Πώς δημιουργούνται εντυπώσεις με σαπουνόφουσκες... Διαβάζω στον τίτλο: «Ο Καμμένος δήλωσε ότι εντός των ημερών θα ορίσουμε την ΑΟΖ». Ενθουσιάστηκα. Είπα, επί τέλους. Διαβάζω την είδηση. Ο Καμμένος είπε «σε μία περίοδο όπου εντός των επομένων ημερών και μηνών καλούμεθα να ορίσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας». Το «ημερών», ήταν «και μηνών». Βάλτε εσείς «και ετών», οπότε ίσως κάτι γίνει όταν διαλυθεί η Τουρκία.

Δόθηκε δωρεά το Acropolis Rock, μια πολυβραβευμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets, για πλήρη κατανόηση των εκθεμάτων από τους επισκέπτες των Μουσείων, αλλά την απέρριψε το Υπουργείο Πολιτισμού. Σχεδιάζει, λέει, μελλοντικά, να προκηρύξει διαγωνισμό γι’ αυτό το θέμα.

Για να πω τα πράγματα με το όνομά τους, όπως κάνω πάντα. Να εξηγηθεί πλήρως ο λόγος της απόρριψης, για να μη πονηρευόμαστε ότι απορρίφθηκε μια διεθνώς βραβευμένη εφαρμογή, επειδή δεν είχε μίζες η υπόθεση, ή επειδή στο Υπουργείο αποφασίζουν πεταλωτές αλόγων, αντί των ειδικών. Αν θέλετε να υπάρχουν υπόνοιες, μη απαντάτε.

Ως πού θα φτάσει πια η ανωμαλία του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος στο όνομα της οικολογίας θυσιάζει ακόμα και τα παιδιά του; Υπάρχει κίνημα που διαδηλώνει στις ΗΠΑ, με σύνθημα: «Σκοτώστε τα μωρά για να σωθεί η γη»! Οι οικολογούντες δεν εξηγούν, γιατί πρέπει να υπάρχει γη χωρίς ανθρώπους.