Skip to main content

Το Περού καταδίκασε τις απειλές Τραμπ στη Βενεζουέλα για χρήση βίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε με στρατιωτική επέμβαση - Δεν είναι απάντηση η βία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Περού, Ρικάρντο Λούνα.

Στη καταδίκη της απειλής χρήσης βίας στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ προχώρησε το Περού, με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Ρικάρντο Λούνα.

Το Περού διαπραγματεύεται μια γραπτή απάντηση από κοινού με άλλα κράτη στην περιοχή, αναφέρει σε μια δήλωση που στάλθηκε σήμερα αποκλειστικά στο πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με στρατιωτική επέμβαση τη Βενεζουέλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο» (δείτε εδώ).

Το Περού επί προεδρίας Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι έχει λάβει την πλέον αυστηρή στάση έναντι του σοσιαλιστικού καθεστώτος της Βενεζουέλας, καθώς ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιδιώκει να εδραιώσει την εξουσία του και να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και ταραχές που έχουν κοστίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους από τον Απρίλιο.

Ωστόσο μία ημέρα μετά την απέλαση του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στη Λίμα, το Περού δήλωσε πως η βία δεν είναι η απάντηση.

«Όλες οι εξωτερικές ή οι εσωτερικές απειλές για προσφυγή στη βία υπονομεύουν τον σκοπό της αποκατάστασης της δημοκρατικής διακυβέρνησης στη Βενεζουέλα, καθώς και τις αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ», αναφέρει η δήλωση του Λούνα.