Skip to main content

Το πυκνό και δύσκολο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εξαιρετικά πυκνό, από πλευράς ταξιδιών στο εξωτερικό, θα είναι το πρόγραμμα του Ελληνα πρωθυπουργού από το τέλος Αυγούστου.

Εξαιρετικά πυκνό, από πλευράς ταξιδιών στο εξωτερικό, θα είναι το πρόγραμμα του Ελληνα πρωθυπουργού στο τέλος Αυγούστου αλλά και ολόκληρο τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με το επίσημο καλεντάρι του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτό το διάστημα, περισσότερες μέρες θα βρίσκεται στο εξωτερικό, παρά στην Ελλάδα. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες:

Κλείδωσε για τις 29 Αυγούστου η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Θα πρόκειται για μια από τις κρισιμότερες συναντήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού, αφού, μεταξύ άλλων, θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος

Θα ακολουθήσει επίσκεψή του στην Ολλανδία στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, ακολούθως, θα πάει στη Νέα Υόρκη από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχει στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το στοίχημα όμως εν προκειμένω έχει να κάνει με την επιδίωξη του να συναντηθεί - για λίγο έστω - με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο των εργασιών της. Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι θα στείλει πολλαπλά μηνύματα, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως στο περιθώριο της ίδιας Γενικής Συνέλευσης να γίνει μια συνάντηση και με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Μια τέτοια συνάντηση όμως θεωρείται και είναι δύσκολη. Για την ακρίβεια, δυσκολότερη κι από την επιδιωκόμενη συνάντηση με τον κ. Τραμπ.