Skip to main content

Τα πικρά μαντάτα που άκουσε ο Τσίπρας από τη Λαγκάρντ

Στη συνάντηση ξεκαθάρισαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και το μείζον που έχει να κάνει με την παραμονή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

'Ηταν ίσως η πιο κρίσιμη από τις συναντήσεις που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός τις προηγούμενες ώρες. Κυρίως εξαιτίας αυτών που συμφωνήθηκαν και δεν ανακοινώθηκαν κι όχι λόγω των διαρροών που έγιναν μετά το τέλος της. Ο λόγος αφορά στη συνάντησή του με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι πληροφορίες που φτάνουν στη Voria.gr αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της ξεκαθάρισαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και το μείζον που έχει να κάνει με την παραμονή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το ελβετικό θέρετρο επιμένουν ότι η κ. Λαγκάρντ ξεκαθάρισε στον συνομιλητή της ότι το ΔΝΤ παραμένει στη χώρα μας. Κι ότι οι διαρροές περί του αντιθέτου που γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα από το σύστημα Τόμσεν δεν είχαν καμία βάση. Άλλωστε, ο τελευταίος έχει μπει στο περιθώριο της Ουάσιγκτον εδώ και αρκετούς μήνες, όπως λένε οι κακές γλώσσες στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου βρίσκεται η έδρα του ΔΝΤ.

Η Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να διασταυρώσει όλα τα παραπάνω κι από μια ακόμα, τρίτη, πηγή. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι ετοιμάζεται νέα επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα. Δεν έχει ορισθεί ακόμα ημερομηνία, ωστόσο, εντάσσεται στην άτυπη προεκλογική του εκστρατεία για να γίνει «υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης»