Skip to main content

Το Plan... A Βαρουφάκη και το αστείο με τα «Μνημόνια κατανόησης»

Το Plan... A του Γ. Βαρουφάκη για «γιούργια», το αστείο με τα «Μνημόνια κατανόησης» και η λύση που βρέθηκε για τους σαλεμένους.

Με συγχωρείτε… Όλοι μιλούν για το Plan B, που ετοίμαζε ο Βαρουφάκης για την κυβέρνηση. Εντάξει το Plan B, αλλά το Plan A ποιο ήταν; Από τα λίγα που καταλαβαίνω (δυστυχώς δεν ανήκω στην «προοδευτική» ομάδα, κι έτσι υστερώ σε ευφυία) το πρώτο πλάνο πρέπει να ήταν κάτι σαν «γιούργια». Βαράμε τα νταούλια και τους αποτελειώσαμε, δηλαδή.

Αυτό το σοφό πλάνο, είναι δυνατόν ένας στοιχειωδώς νοήμων πολίτης, να αποφασίσει να το εφαρμόσει; Και περιμένουμε από αυτούς που το εμπνεύσθηκαν να σωθεί η Ελλάδα; Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να αντιληφθούμε ποιες είναι οι ικανότητες των σωτήρων μας, από πρωθυπουργό μέχρι αστράτευτους μπούληδες; Δεν είναι μόνον οι βορειοκορεάτες του ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα. Το σύνολο είναι.

Λοιπόν, για να σταματήσουν τα αστεία, με τον πρωθυπουργικό εξάδελφο και τον Λαφαζάνη που υπόγραψαν… «Μνημόνια  κατανόησης για τη συνεργασία στον Ενεργειακό Τομέα», με Βενεζουέλα και Ρωσία. Δεν θα σταματήσουν αυτές οι γελοιότητες. Θα ήταν προτιμότερο να μας έλεγε ο πρωθυπουργικός εξάδελφος ότι θέλει ένα τουριστικό ταξιδάκι 5 ημερών, και να μη μας δουλεύει χοντρά.

Τι θα πει «Μνημόνιο κατανόησης…»; Ότι έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε. Λοιπόν; Υπήρξε κάποια συμφωνία; Τι συμφωνία να κάνει η Βενεζουέλα, και πιο πετρέλαιο μπορούμε να πάρουμε από αυτήν όταν τα μεταφορικά είναι πιο ακριβά από την τιμή του βαρελιού; Ένα πετρελαιοφόρο από την Βενεζουέλα θέλει 21 ημέρες για να έρθει στον Πειραιά. Το ίδιο πετρελαιοφόρο από την Λιβύη, χρειάζεται 16 ώρες. Κόψτε επί τέλους τις κοροϊδίες. Τις ακριβοπληρώνουμε.

Και για να συνεννοούμαστε καλύτερα… Ο Ροΐδης έγραψε πριν από έναν αιώνα και βάλε: «Η Ελλάς εδαπάνησε άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου».

Μένεις έκπληκτος, από την προπαγάνδα που κάνουν οι «προοδευτικοί» στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι εκπαιδεύονται «προοδευτικά». Άκουγα κάποιον εχθές κάποιον λαθρομετανάστη σε τηλεοπτικό σταθμό, να λέγει: «Απαιτούμε φιλοξενία, σίτιση…». Μόλις πάτησε το πόδι του… απαιτεί. Ποια υποχρέωση εκπλήρωσε για να έχει απαιτήσεις;. Και γιατί οι δικές μου απαιτήσεις, με χιλιάδες υποχρεώσεις, δεν λαμβάνονται υπόψη; Ποιος τον δίδαξε αυτόν άραγε, να «απαιτεί»;

Βρέθηκε η λύση για τους σαλεμένους που έχουν μπερδέψει την πραγματικότητα με τις φαντασιώσεις τους. Θα αργήσει λίγο, αλλά κάτι είναι κι αυτό. Σε λίγα χρόνια θα είναι ανεκτό το σεξ με ρομπότ. Κι έτσι θα βρουν διέξοδο όλοι εκείνοι που λόγω αγαμίας, μπαίνουν σε περιθωριακές ομάδες για να εκτονωθούν. Αν κάποτε επιτευχθεί και η μεταμόσχευση εγκεφάλου, ίσως σωθεί η Ελλάδα.

Κι αυτό το ρομπότ, έπρεπε ήδη να υπάρχει στο Κοινοβούλιο. Επειδή, η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, με επιστολή της στο Προεδρείο της Βουλής καταγγέλλει «έξαρση των φαινομένων σεξισμού -κυρίως γλωσσικού- σε βάρος των γυναικών βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου». Αυτός ο «γλωσσικός σεξισμός» με μπερδεύει. Μάλλον θα εννοεί «λεκτικό σεξισμό». Γιατί αν δεν εννοεί αυτόν, τότε τα πράγματα μπαίνουν σε άλλα επίπεδα.

Ο Καλλισθένης