Skip to main content

Το πνεύμα των φετινών Χριστουγέννων κατοικεί στο FUNtastic Park (vid)

Πλήθος κόσμου σπεύδει κάθε μέρα στο πάρκο για να διασκεδάσει στα παιχνίδια, να γευτεί λιχουδιές και να επισκεφθεί τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι του.

Το πνεύμα των φετινών Χριστουγέννων κατοικεί κάπου ανάμεσα στα χιλιάδες λαμπάκια που φωτίζουν το FUNtastic Park. Το πάρκο που δημιούργησε για δεύτερη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού της Τούμπας, μπροστά από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

«Στην Τούμπα δημιουργήθηκε μια όαση χαράς, ένα χωριό με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα», δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έρχεται εδώ και χαίρεται, το διασκεδάζει και αισθάνεται ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε Χριστούγεννα».

Παράλληλα, το πάρκο συντελεί στην τόνωση της αγοράς της περιοχής, αφού αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος κόσμου. Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, για τους έμπορους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, ενέργειες τέτοιου είδους είναι απαραίτητες, αφού η κρίση εξακολουθεί να «χτυπά» τους τζίρους των καταστημάτων. «Η αγορά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί πέρυσι αν δεν είχαμε προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα», ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, τονίζοντας ότι η Τούμπα το δέχτηκε με πολλή χαρά.

Ο ΕΣΘ δημιούργησε το FUNtastic Park χωρίς υποστήριξη από κανέναν άλλο φορέα και προσφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο κοινό της Θεσσαλονίκης εντελώς δωρεάν, χωρίς εισιτήριο εισόδου. Το πάρκο εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο μιας πολύ γιορτινής εκδήλωσης, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια από φωνές της πόλης, ενώ παράλληλα φωταγωγήθηκε και το δέντρο που στολίζει την πλατεία.

Έκτοτε, μικροί και μεγάλοι σπεύδουν κάθε μέρα στο πάρκο για να διασκεδάσουν στα εντυπωσιακά παιχνίδια λούνα-παρκ, να δοκιμάσουν τα εκλεκτά εδέσματα, να επισκεφθούν τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι του και να ανταλλάξουν ευχές για τις γιορτές.