Skip to main content

Το portal του ΟΤΘ εγχειρίδιο εκπαίδευσης για Σουηδούς σπουδαστές

Το portal Thessaloniki.travel του ΟΤΘ λειτουργεί ως... εγχειρίδιο εκπαίδευσης για Σουηδούς σπουδαστές τουριστικών επαγγελμάτων.

Τo portal thessaloniki.travel του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι αυτό που «προσκάλεσε» στην πόλη τους σπουδαστές Σουηδικού Κολλεγίου τουριστικής εκπαίδευσης.

Δεκαεφτά σπουδαστές του Κολλεγίου Katrineberg που βρίσκεται κοντά στο Göteborg, συνοδεία δύο καθηγητών τους βρίσκονται απο προχθές στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν την κοινωνική ζωή της πόλης και να έρθουν σε επικοινωνία με άτομα που ασχολούνται στον τομέα του τουρισμού, με τον οποίο σχεδιάζουν να ασχοληθούν επαγγελματικά στο μέλλον.

Όπως ανέφεραν, ο τουρισμός στη Σουηδία είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και οι σπουδαστές από το Κολλέγιο Katrineberg επέλεξαν την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για αυτό το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επιλογή της Θεσσαλονίκης δεν ήταν τυχαία καθώς έχουν απο καιρό εντοπίσει το portal προορισμού thessaloniki.travel του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης που παρουσιάζεται σε πέντε γλώσσες (Ελληνικά,Αγγλικά,Ρωσικά,Κινέζικα και Γερμανικά) για να εξετάσουν τη δομή, τη λειτουργία του και την αποδοτικότητά του ως μέσο προβολής της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα των σπουδαστών και καθηγητών επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΤΘ στην Εγνατία Οδό όπου τους έγινε παρουσίαση της λειτουργίας αλλά και των ενεργειών μάρκετινγκ που υλοποιεί ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που γίνεται αυτό» ανέφερε η πρόεδρος του Οργανσιμού Τουρισμού-Aντιπεριφεριάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Έχουν προηγηθεί οι φοιτητές του τμήματος Μεταφραστών από το Πανεπιστήμιο Τεργέστης της Ιταλίας οι οποίοι στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της δοκιμασμένης τεχνογνωσίας πρότειναν να προσθέσουν την Ιταλική γλώσσα στις γλώσσες προβολής του τουριστικού portal της Θεσσαλονίκης.

Το thessaloniki.travel συμπληρώνει σε λίγο καιρό δύο χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο κι αποτελεί μαζί με τα social media του ΟΤΘ (Facebook,Twitter,Instagram) και την ιστοσελίδα για νέους youththessaloniki.com τον ψηφιακό πυλώνα της τουριστικής Θεσσαλονίκης με χιλιάδες επισκέψεις απ την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο.

«H εικονα του portal έδρασε ως μαγνήτης για την επιλογή των Σουηδών σπουδαστών», σχολίασε η κα Πατουλίδου, «κι αυτό μόνο ικανοποίηση μπορεί να προκαλέσει στους δημιουργούς και τους συντελεστές του Thessaloniki.travel».