Skip to main content

Το Ποτάμι ψήφισε: Οριστικό διαζύγιο με το Κίνημα Αλλαγής

Η πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού υιοθέτησαν την εισήγηση του αρχηγού του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ.

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η πλειοψηφία των μελών του Ποταμιού στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής. 

Οι περισσότεροι υιοθέτησαν τη σχετική εισήγηση του αρχηγού του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη παρότι στη διάρκεια της Συνάντηση ακούστηκαν και αντίθετες γνώμες. 

Αναλυτικά, 97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από το ΚΙΝΑΛ, 16 κατά και 5 λευκά.

Νωρίτερα, ορισμένες αναφορές στελεχών για την επόμενη μέρα ενόχλησαν τον πρόεδρο του Ποταμιού που έκανε παρέμβαση. «Όλοι γνωριζόμαστε εδώ μέσα. Είναι υβριστικό να λένε κάποιοι ότι θα αντικαταστήσουμε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και απέρριψε και τα ενάρια ότι έχει συμφωνήσει είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι κατασκευασμένα. 

Ο πρόεδρος του κόμματος εξήγησε ότι στόχος του ήταν να προσθέσει δυνάμεις, εξηγώντας τη συμμετοχή του στο εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.  Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε πράξη. Για αυτό και πρέπει να δοθεί λύση, η οποία πρέπει να είναι η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής και η αποσύνδεση του Ποταμιού από τη Χαριλάου Τρικούπη. Το Κίνημα Αλλαγής θυμίζει πολύ ΠΑΣΟΚ», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αυτή η επιλογή είναι καλύτερη από αντάρτικο στο εσωτερικό. Γιατί κάτι τέτοιΟ θα ήταν επιζημιο και για το Κίνημα Αλλαγής και για το Ποτάμι». 

Στην εισήγησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγγειλε συνέδριο τον Οκτώβριο, λέγοντας πως εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η ηγεσία του Ποταμιού και των συμμάχων του.