Skip to main content

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Champions League

Η κλήρωση της Τετάρτης θα βγάλει την αντίπαλο του «Δικεφάλου» στη φάση των «16» η οποία θα είναι μία εκ των Μπάνβιτ, Καρσίγιακα και Νίμπουρκ

Τον αντίπαλό του στη φάση των «16» του Basketball Champions League θα μάθει στην κλήρωση της Τετάρτης, ο ΠΑΟΚ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου» παρουσίασε αναλυτικά το προφίλ των τριών πιθανών αντιπάλων, ένας εκ των οποίων θα βγει από την κληρωτίδα στη Γενεύη και θα είναι μεταξύ των Μπάνβιτ, Καρσίγιακα και Νίμπουρκ.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Μπάνβιτ

Η Μπάνβιτ πέρασε ως 2η (9-5) από τον 3ο όμιλο του Basketball Champions League, χάνοντας την πρωτιά την τελευταία αγωνιστική, όταν και ηττήθηκε εντός έδρας από τη Στρασμπούρ με 63-80.

Ιστορία: Η Μπάνβιτ ιδρύθηκε το 1994 και έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Τουρκίας το 2017, ενώ το 2013 είχε φτάσει στον τελικό του τουρκικού πρωταθλήματος. Πέρυσι, έφτασε στον τελικό του Basketball Champions League, όπου ηττήθηκε από την Τενερίφη με 63-59.

Η πόλη: Η Μπάνβιτ εδρεύει στην Πάνορμο, μια πόλη με πληθυσμό 145.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται στα νότια παράλια της Προποντίδας, 100 χιλιόμετρα μακριά από την Προύσα.

Το γήπεδο: Δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στην «Kara Ali Acar Sport Hall», η οποία  μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 3.000 φιλάθλους.

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Είναι στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 11-6, μετρώντας μάλιστα 7 συνεχόμενες νίκες, καθώς δεν έχει χάσει από τις 12 Δεκεμβρίου του 2017.

Ο προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το 2016 ο Σάσο Φιλιπόφσκι. Ο Σκοπιανός προπονητής έχει περάσει στο παρελθόν από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, την Ρόμα και τη Ζιέλονα Γκόρα.

Οι πρωταγωνιστές: Πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Basketball Champions League, είναι ο Τόνι Τέιλορ με 13.4 πόντους ανά αγώνα, ενώ ο Γκάσπερ Βίντμαρ, που το καλοκαίρι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket της Σλοβενίας, μετράει 12.4 πόντους και 6.6 ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα, ο Ντάμιαν Κούλιγκέχει 11.3 πόντους και 6.2 ριμπάουντ, και ο Άντζελο Καλοϊάρο 12.2 πόντους και 5.3 ριμπάουντ.

Παράδοση: Ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει 8 ομάδες από την Τουρκία στο παρελθόν, αλλά ποτέ τη Μπάνβιτ.

Καρσίγιακα

Η Καρσίγιακα πέρασε ως 2η από τον 1ο όμιλο του Basketball Champions League, καθώς στην τελευταία αγωνιστική νίκησε την αήττητη μέχρι εκείνη την στιγμή, Μονακό με 84-77.

Ιστορία: Η Καρσίγιακα ιδρύθηκε το 1966 και έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Τουρκίας (1987, 2015) και ένα Κύπελλο Τουρκίας το 2014.

Η πόλη: Εδρεύει στην Σμύρνη, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας μετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα (4.2 εκατομμύρια). Η Σμύρνη βρίσκεται απέναντι από την Χίο στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Το γήπεδο: Δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στην «Karsiyaka Arena», η οποία είναι επίσης γνωστή αι ως «Mustafa Kemal Ataturk Karsiyaka Sport Hall», που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5.000 φιλάθλους.

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Η Καρσίγιακα βρίσκεται στην 12η θέση του τουρκικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 6-11. Τις 5 από τις 6 νίκες της, μάλιστα, τις έχει πετύχει στην έδρα της.

Ο προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2017 ο Σέρβος Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς. Ο 50χρονος έχει περάσει στο παρελθόν και από την χώρα μας, καθώς τη σεζόν 2008-2009 ήταν στον Πανιώνιο, ενώ έχει προπονήσει μεταξύ άλλων και τις Λιέτουβος Ρίτας, Ζαλγκίρις Κάουνας και Αστάνα.

Οι πρωταγωνιστές: Με τους 19.7 πόντους που πετυχαίνει ανά αγώνα ο Τζάροντ Τζόουνς στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, είναι  πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά και τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ από κοντά ακολουθεί και ο Ντέιβιντ Κένεντι με 19.5 πόντους ανά αγώνα. Ο πρώην παίκτης των Κολοσσού Ρόδου, Άρη και Ολυμπιακού, Ντομινίκ Ουότερς μετράει 15.6 πόντους ανά αγώνα.

Παράδοση: ΠΑΟΚ και Καρσίγιακα έχουν συναντηθεί στο Eurocup της σεζόν 2014-2015. Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει μέσα στην Σμύρνη με 81-87 στην 2η παράταση, αλλά είχε χάσει στο «Παλατάκι» με 74-79. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί αρκετές φορές και σε φιλικούς αγώνες.

Νίμπουρκ

H Νίμπουρκ νίκησε στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου τη Ζιέλονα Γκόρα με 84-70 και πήρε την 2η θέση, υστερώντας στην ισοβαθμία με τη Μπεσικτάς (10-4).

Ιστορία: Η Νίμπουρκ ιδρύθηκε το 1930 και από 2004. Είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Τσεχίας, καθώς κατακτάει συνεχώς τον τίτλο από το 2004 και έπειτα, ενώ σε αυτό το διάστημα έχει κερδίσει και 11 Κύπελλα Τσεχίας.

Πόλη: Το Νίμπουρκ είναι μια πόλη που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας και ο πληθυσμός της δεν ξεπερνάει τους 15.000 κατοίκους.

To γήπεδο: Η Νίμπουρκ δίνει τους εντός έδρας αγώνες της  στο «Sportovni Centrum», χωρητικότητας 2.000 φιλάθλων.

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Για άλλη μια χρονιά, η Νίμπουρκ δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα στην NBL, καθώς μετά από 20 αγωνιστικές, είναι πρώτη και αήττητη.

Προπονητής: Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβριο ο Όρεν Αμιέλ. Ο Ισραηλινός προπονητής τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Πρωταγωνιστές: Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Νταρντάν Μπερίσα με 14.5 πόντους ανά αγώνα, ενώ ο Αμερικανός Κέντρικ Ρέι έχει 14 πόντους ανά αγώνα. Από εκεί και πέρα, ο Πετρ Μπέντα έχει 11.6 πόντους και 4.2 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Παράδοση: Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν έχει αγωνιστεί με τη Νίμπουρκ στο παρελθόν, αλλά και με καμία ομάδα της Τσεχίας.