Skip to main content

To πρωταπριλιάτικο του Καμμένου και ο θολοκουλτουριάρης Φλαμανδός

To πρωταπριλιάτικο του Καμμένου, η «βελγοποίηση» του Φεστιβάλ Αθηνών και η ανυπαρξία των κυβερνώντων στο μεταναστευτικό.

Το πιο επιτυχημένο πρωταπριλιάτικο το είπε ο Καμμένος: «Μετά το Πάσχα θα βγούμε από το μνημόνιο» [χωρίς να προσδιορίσει το έτος]. Το είχε μισοπεί και ο δόκτωρ βέβαια, πριν από μέρες, ότι από το καλοκαίρι έρχεται η ανάπτυξη. Να τους πει κάποιος τον στίχο από το ποίημα του Ουράνη, για να μη απογοητευθούν: «Αν είναι νάρθει, θε’ ναρθεί, αλλιώς θα προσπεράσει».

Ο Καμμένος βέβαια, συνεχίζει να προκαλεί, όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και με τα έργα. Πάλι με το προεδρικό αεροπλάνο πήγε στην Κύπρο. Χωρίς να υπήρχε κάτι έκτακτο, κι ενώ μπορούσε να προγραμματίσει το ταξίδι από μέρες. Μ’ ενοχλεί, επειδή εγώ πληρώνω τα έξοδα.

Είχα αναρωτηθεί αν η θολοκουλτούρα που επιβλήθηκε εκβιαστικά στην ελληνική κοινωνία είναι αποτέλεσμα προσπάθειας αφελληνισμού του τόπου. Ρητορικό ήταν το ερώτημα, αλλά μάλλον μετά από αυτήν την ιστορία του Φεστιβάλ Αθηνών, θα πρέπει μάλλον να καταστεί κυριολεκτικό.

Ο Μπαλτάς (αυτός που χαρακτήρισε την εικόνα της Ειδομένης ως επαινετική για την Ελλάδα), και ο οποίος υποτίθεται ότι υπηρετεί τον ελληνικό πολιτισμό, τον γράφει στα παλιά του παπούτσια, προς χάριν αμφιλεγόμενου θολοκουλτουριάρη Φλαμανδού, που αποφάσισε βελγικές παραστάσεις με Βέλγους εκτελεστές, και τους μεν Έλληνες στην ανεργία, τον δε ελληνικό πολιτισμό στο επίπεδο των βορειοκορεατικών αντιλήψεων των κυβερνώντων.

Ημερίδα θα διοργανώσει ο Κοτζιάς με τις βόρειες γειτονικές χώρες, για το μεταναστευτικό. Είδε που δεν τον παίζει ο Μουζάλας, κι αποφάσισε να παίξει μόνος του. Μόνο που η Ημερίδα [συνέδριο, το είπε] προγραμματίστηκε στα τέλη Απριλίου [σού λέει, Εβδομάδα των Παθών είναι, ταιριάζει με τα πάθη μας].

Όμως, εκτός του ότι μέχρι τέλη Απριλίου, ένας Θεός μόνον ξέρει τι γεγονότα θα προκύψουν, αν θα υπάρχουν δηλαδή ακόμη πρόσφυγες στα σύνορα, ή αν θα υπάρχει Ελλάδα [μ’ αυτούς που μπλέξαμε, όλα τα περιμένω] αλλά και οι δεκάδες συναντήσεις και Ημερίδες τις οποίες διοργάνωσε ο υπουργός, μπορεί να μας πει ένα θετικό αποτέλεσμα; Νάχουμε να λέμε, δηλαδή.

Η ανυπαρξία των κυβερνώντων στο μεταναστευτικό φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν ενημέρωσαν, ούτε τώρα, τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, ποια είναι η κατάστασή μας, αλλά και ποια είναι η κατάστασή τους.

Γι’ αυτό και οι απρόσκλητοι επισκέπτες μας δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει, και βλέποντας την ανυπαρξία του κράτους, κάνουν ό,τι θέλουν [με την παρότρυνση Γενοβέζων και Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ]. Δήλωσε πρόσφυγας: «Αν μου δώσουν σπίτι μένω στην Ελλάδα». Σπίτι μόνο; Και αυτοκίνητο, και γιατί όχι και λογαριασμό στην Τράπεζα.

Δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά Πανεπιστήμιο «Μακεδονία». Έχουν μεγάλη νοηματική διαφορά. Στην πρώτη περίπτωση γίνεται λόγος για κάποιο πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, ανώνυμο, στην δεύτερη αποκτά επώνυμο, για γνωστούς λόγους. Ούτε αυτό το λέμε σωστά.

Δεν μού αρκεί, που πολλοί έχουν πιστοποιητικά Έλληνα, χωρίς να είναι φιλέλληνες. Μου αρκεί όμως, που στον ομογενειακό ελληνισμό υπάρχουν Έλληνες ξεχασμένοι από εμάς, χωρίς αυτοί να ξεχάσουν. Με την κραυγή "Salutate la Magna Grecia (= "υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα") χαιρέτισαν στον Κρότωνα [σήμερα στην Ιταλία] τους αντιπάλους τους σε νικηφόρο ποδοσφαιρικό αγώνα [καθόλου «προοδευτικό» θα μου πουν, αλλά πολύ ελληνικό].