Skip to main content

Το πρώτο απόκτημα της Wanda Group στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα

H κινέζικη εταιρία – κολοσσός μπαίνει στον ελληνικό τουριστικό κλάδο, μέσω της Dolphin Capital Investors συμφερόντων Third Point.

Σας είχαμε ενημερώσει σχεδόν από την πρώτη μέρα για το γεγονός ότι η κινεζική Dalian Wanda Group Co. ετοιμάζεται να κάνει ένα δυναμικό επενδυτικό μπάσιμο επί ελληνικού εδάφους. Και ότι γι' αυτόν τον λόγο, κλιμάκιο στελεχών της επισκέφθηκε πολλές περιοχές της χώρας, για να εντοπίσει διάφορες ευκαιρίες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να κάνει το πρώτο βήμα στο νότο (σσ αν και θα ακολουθήσει και ο βορράς, όπως μαθαίνουμε).

Συγκεκριμένα, η κινέζικη εταιρία – κολοσσός μπαίνει στον ελληνικό τουριστικό κλάδο, μέσω της Dolphin Capital Investors, συμφερόντων Third Point, Μίλτου Καμπουρίδη, J O Hambro, Fortress και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων. Η Dolphin Capital βρίσκεται σε διαδικασία αποεπένδυσης από την Ελλάδα από τον περασμένο Αύγουστο με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019. Στο χαρτοφυλάκιό των συμμετοχών της της διαθέτει ακίνητα και επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν το συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι και υπό σχεδιασμό ή σε φάση αδειοδότησης ακίνητα. Οι Κινέζοι, σε πρώτη φάση, ενδιαφέρονται για το Sitia Bay Golf Resort που διαθέτει στην Κρήτη το fund.

Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι τι θα ακολουθήσει. Κι αυτό γιατί τα σχέδια της συγκεκριμένης κινεζικής εταιρίας για την Ελλάδα είναι πολλά και φιλόδοξα. Και μάλιστα, κοινωνός τους έχει γίνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απ' ό,τι μαθαίνουμε.