Skip to main content

Μετρό: Το πρώτο τρένο φτάνει στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2018

Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει 18 συρμούς και ο κάθε συρμός τέσσερα βαγόνια. Το αμαξοστάσιο θα ρευματοδοτηθεί στις αρχές του 2019.

Το χρονοδιάγραμμα για το Μετρό Θεσσαλονίκης τηρείται απόλυτα, το μεγάλο έργο του αμαξοστασίου στην Πυλαία βρίσκεται στην τελική ευθεία ενώ υπάρχει σκέψη στους χώρους του κέντρου να εγκατασταθούν οι διοικήσεις όλων των συγκοινωνιακών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στη διάρκεια τεχνικής επίσκεψης στο έργο του αμαξοστασίου.

Όπως είπε ο υπουργός, το έργο έχει εκτελεστεί σε ποσοστό 60%, ενώ τα έργα πολιτικού μηχανικού με ποσοστό 90% πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.



Τα αρχιτεκτονικά έχουν κατασκευαστεί σε ποσοστό 40%, ενώ σε 10 μέρες θα αρχίσουν να έρχονται οι ράγες πάνω στις οποίες θα κινούνται οι συρμοί. Το πρώτο τρένο του μετρό θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο του 2018 και σταδιακά θα έρχεται ένα τρένο τον μήνα. Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα έχει 18 συρμούς και ο κάθε συρμός τέσσερα βαγόνια. Το αμαξοστάσιο θα ρευματοδοτηθεί στις αρχές του 2019.

Ο υπουργός είπε ότι στα 7.500 τμ των γραφειακών εγκαταστάσεων μπορεί να συγκεντρωθούν οι διοικητικές υπηρεσίες τόσο της Αττικό Μετρό όσο και του ΟΑΣΘ και ο ΟΣΕΘ (πρώην ΣΑΣΘ).