Skip to main content

Το πρότζκετ «Σπίτι» επιστρέφει ξανά στο Μέγαρο Μουσικής

Το «πρωτότυπο νεοελληνικό έργο» επαναλαμβάνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 14 έως τις 30 Απριλίου.

Το «Σπίτι» επιστρέφει στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής! Το ιδιαίτερο αυτό project επαναλαμβάνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 14 έως τις 30 Απριλίου 2018 (καθημερινά μία προβολή στις 21:00).

«Το «Σπίτι», που παρουσιάστηκε ήδη σχεδόν όλο τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, είναι ένα πρωτότυπο νεοελληνικό έργο σε μορφή θεατρικής, ηχητικής και εικαστικής εγκατάστασης και έχει συν-δημιουργηθεί από τέσσερις νέους Έλληνες καλλιτέχνες - όλοι τους πολλά υποσχόμενοι και με σημαντικά επιτεύγματα στους τομείς τους. Πρόκειται για μια υβριδική παράσταση, κατά την οποία οι θεατές κάθονται σε μια ειδική κατασκευή και ακούν ένα ηχογραφημένο θεατρικό έργο, ενώ ταυτόχρονα εκτίθενται σε ήχους, φωτισμούς και βιντεοπροβολές, που προκαλούν μια γενική κινητοποίηση των αισθήσεών τους. Τεχνολογικά μέσα όπως ο προγραμματισμός visuals, η μουσική που γράφτηκε με βάση μαθηματικούς αλγόριθμους, το responsive sound design, οι ιδιαίτεροι φωτισμοί, επιτυγχάνουν να δημιουργήσουν μια υποβλητική ατμόσφαιρα και μια ξεχωριστή εμπειρία», αναφέρει το Μέγαρο Μουσικής στην ανακοίνωσή του. 

Συντελεστές:

Κείμενο Βιργινία Διακάκη
Μουσική-Sound Design Αλέξης Ρέτσης
Εγκατάσταση - Φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα
Εγκατάσταση - Digital Arts Δημήτρης Σιαμμάς
Σκηνοθεσία ηθοποιών Δημήτρης Γιαμλόγλου
Ηχητική σκηνοθεσία Αλέξης Ρέτσης - Βιργινία Διακάκη

Διανομή:
Γυναίκα Αλεξία Καλτσίκη
Άνδρας 1 Ιερώνυμος Καλετσάνος
Άνδρας 2 Νέστορας Κοψιδάς

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών (strobe lights).

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2, υπόγειο πάρκινγκ
Διάρκεια: 14 – 30 Απριλίου 2018
Παραστάσεις: ΔΕ – ΚΥ 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)