Skip to main content

Το Ράλλυ ΔΕΘ ανάβει φέτος τις μηχανές στα 50 του χρόνια

Η φετινή διοργάνωση ενός ιστορικού Ράλλυ, που συνδιοργανώνουν ο ΑΟΘ και η ΔΕΘ- Helexpo. Συμμετοχές και ειδικές διαδρομές.

Επετειακή η φετινή διοργάνωση του Ράλλυ ΔΕΘ, για ένα από τους πιο δημοφιλείς θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, που γιορτάζει τα 50 του χρόνια.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ- Helexpo, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρουσίασαν μαζί με τις τις αγωνιστικές λεπτομέρειες της 50ης διοργάνωσης και μία ειδική έκδοση, ένα λεύκωμα - αφιέρωμα σε αυτόν τον μισό αιώνα του Ράλλυ ΔΕΘ με τίτλο «Η Συναρπαστική Διαδρομή ενός Ιστορικού Ράλλυ 1967 - 2017».

Στην ιστορική διαδρομή του Ράλλυ ΔΕΘ αναφέρθηκαν ο πρόεδρος του ΑΟΘ κ. Σταύρος Μαράτος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ - Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης,  σε ένα ράλλυ που ξεκίνησε από μεικτές διαδρομές - σε άσφαλτο και χώρα - και που είχε φτάσει να καλύπτει ως και 1.300 χλμ δρόμου.

Το ράλλυ εξελίχθηκε καλύπτοντας σήμερα 300 χιλιόμετρα συνολικής διαδρομής με 93 χλμ ειδικών διαδρομών.  Αυτό το Ράλλυ, υποστηρίζει χορηγικά το υφυπ. Μακεδονίας - Θράκης, όπως είπε η υφυπουργός κ. Κόλλια - Τσαρουχά, μιλώντας παράλληλα και για το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και για ενίσχυση όλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κ. Ποζρικίδης μίλησε για την γοητεία του Ράλλυ ΔΕΘ, για αθλητές και αγώνες που μείνανε στην ιστορία του θεσμού αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε ότι η ΔΕΘ, με το εκθεσιακό της πρόγραμμα υποστηρίζει τον κλάδο του αυτοκινήτου, ενώ ελπίζει στην επόμενη ΔΕΘ, που θα έχει τιμώμενη χώρα της ΗΠΑ, να μπορέσει να αφιερώσει ένα ολόκληρο περίπτερο στο αυτοκίνητο.

Το Ράλλυ ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 16 - 17 Σεπτεμβρίου. Η εκκίνηση θα γίνει από την νότια πύλη της ΔΕΘ, στις 3 μμ, στις 16/9 και αφού γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων.

Την πρώτη ημέρα, όπως είπε ο αλυτάρχης κ. Φώτης Χαρατάσος, οι αθλητές θα κάνουν δύο ειδικές διαδρομές, την «Λιβάδι - Πετροκέρασα» και «Χολομώντα». Την δεύτερη ημέρα και μετά τη διανυκτέρευση στον Πολύγυρο, θα κάνουν τη διαδρομή Παλαιοχώρα - Παλαιόκαστρο και δύο φορές την ειδική διαδρομή «Τσουκαλά», πριν επιστρέψουν στο Λιβάδι.

Στο Ράλλυ ΔΕΘ συμμετέχουν φέτος 27 αυτοκίνητα, με τον αριθμό των συμμετοχών να έχει μειωθεί κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχουν αθλητές από απομακρυσμένες περιοχές.

Τη διοργάνωση εκτός από ΥΜΑ-Θ υποστηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  το Αέριο Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας, τα Λιπαντικά RS200 και τα Ελαστικά MAXXIS.