Skip to main content

Το Sahara Resort απαντάει στις καταγγελίες των οικολογικών οργανώσεων

Το project Sahara Resort στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής παρουσίασε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Κεντεποζίδης. Ενδιαφέρον για συνεργασία με το δήμο της Νέας Προποντίδας για τη δημιουργία τουριστικού χωριού.
της Άννης Καρολίδου
 
Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Κεντεποζίδης, για να απαντήσει στις βολές που δέχθηκε από οικολογικές οργανώσεις οι οποίες τον κατηγορούν ότι το ‘Sahara Resort’, στην παραθαλάσσια περιοχή των 44 στρεμμάτων, που αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ, στη Νέα Ηράκλεια, προκαλεί περιβαλλοντική καταστροφή. 
 
«Ό,τι γράφηκε δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, με το τι κάναμε και τι θα κάνουμε. Δεν μπαζώσαμε ρέμα, δεν υπήρχε αποτυπωμένο ρέμα στη περιοχή, τα τοπογραφικά διαγράμματα υποβλήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δασαρχείο Πολυγύρου και η έκταση που αγοράσθηκε δεν ήταν χαρακτηρισμένη δασική, η περιοχή δεν είναι προστατευόμενη από τη νομοθεσία, όσο για τους όρους δόμησης, αυτοί ήταν προδιατυπωμένοι», τόνισαν ο κ. Κεντεποζίδης και ο δικηγόρος του Ι. Μανώλας. 
 
Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Καλλιστώ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση για την Άγρια Ζωή και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης κατέθεσαν καταγγελία σε όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την οικολογική καταστροφή που συντελείται στην παραλία «Σαχάρα» της Χαλκιδικής.
 
Image
Το Sahara Resort απαντάει στις καταγγελίες των οικολογικών οργανώσεων
 
Μέχρι σήμερα , η «Λ. Κεντεποζίδης &Σια ΟΕ», στην έκταση των 44 στρεμμάτων που αγόρασε αντί του ποσού των 2 εκατ. ευρώ, έχει δημιουργήσει τις βασικές υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων και έχει τοποθετήσει περί τις 800 ομπρέλες κατά μήκος περίπου 1 χλμ. 
 
Παράλληλα, έχει υπό διαμόρφωση γήπεδα για αθλοπαιδιές. Η εταιρεία, ακόμη προβληματίζεται για το αν πρέπει να γίνουν φυτεύσεις στη περιοχή, ενώ τονίσθηκε ότι η πρόσβαση στη παραλία είναι ελεύθερη για όλους.
 
Η μεταβίβαση της έκτασης των 44 στρεμμάτων στη «Λ. Κεντεποζίδης», ολοκληρώθηκε το Μάιο και το beach bar με τις σχετικές εγκαταστάσεις άνοιξε για το κοινό στις 5 Ιουλίου. 
 
Όπως φάνηκε καθαρά κατά τη συνέντευξη, η εταιρεία του Λ. Κεντεποζίδη, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με το δήμο της Νέας Προποντίδας προκειμένου να αξιοποιηθεί η μεγάλη όμορη έκταση των περίπου 420 στρεμμάτων, για να δημιουργηθεί ένα τουριστικό χωριό, το οποίο θα περιλαμβάνει «τα πάντα».
 
Ο κ. Κεντεποζίδης μίλησε για όραμα ανάπτυξης, αλλά όπως είναι φανερό είναι ήδη έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίησή του, εάν συναινέσει ο δήμος, αφού ήδη ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Νικηφορίδη – Cuomo ( ανάπλαση νέας παραλίας Θεσσαλονίκης) την εκπόνηση ενός master plan που προβλέπει καταλύματα (bungalows), χώρους εστίασης, καταστήματα εμπορικά, κέντρο θαλασσοθεραπείας, πισίνες, υπαίθριο σινεμά, συνεδριακό κ.αλ. Αν προχωρήσει το σχέδιο Κεντεποζίδης για τις όμορες δημοτικές εκτάσεις, τότε το συγκρότημα θα μπορεί να λειτουργεί όλο το χρόνο. 
 
Image
Το Sahara Resort απαντάει στις καταγγελίες των οικολογικών οργανώσεων
 
Ο κ. Κεντεποζίδης απέφυγε να δώσει πληροφορίες για τα ποσά που έχουν μέχρι τώρα επενδυθεί για τη διαμόρφωση των 44 στρεμμάτων. Επίσης, δεν έδωσε νούμερα για το έργο με την ολοκλήρωσή του,  καθώς όπως είπε ακόμη υπάρχουν σκέψεις για το τι τελικώς θα γίνει σε αυτά τα δύο αγροτεμάχια (258 και 305) που αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ .
 
Αυτό το οποίο πάντως διευκρίνισε είναι, ότι στα αποκτηθέντα 44 στρέμματα δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την κατασκευή καταλυμάτων, καθώς δεν επαρκεί η έκταση και για πάρκινγκ. 
 
Να σημειωθεί ότι με βάση το συντελεστή δόμησης η Λ. Κεντεποζίδης μπορεί να κτίσει 8.800 τμ(το 20% της έκτασης που αγόρασε), αλλά η οικοδομική άδεια που έβγαλε είναι για 780 τμ. 
 
Η εταιρεία του κ. Κεντεποζίδη, είχε σαν βασικό αντικείμενο τα τεχνικά έργα. Το 2009,  επεκτάθηκε στο χώρο των υπηρεσιών αναψυχής με τη δημιουργία του παραθαλάσσιου ‘Pastazi’ στα Νέα Φλογητά, ενώ το 2010 δημιούργησε στη Κοζάνη το ‘DA.DA’ Club.