Skip to main content

Το «Salonica Front WWI» στην Daily Mail της Αγγλίας

Τα μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς προσέλκυσαν το ενδιαφέρον Βρετανικών ταξιδιωτικών οργανισμών.

Ως ένα από 10 καλύτερα war memorial tours στον κόσμο προτείνεται το "Salonica front WWI", σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, τα μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς προσέλκυσαν το ενδιαφέρον Βρετανικών ταξιδιωτικών οργανισμών, που τα ενέταξαν στα προγράμματά τους.

Ο tour operator της Αγγλίας Planet Holidays, προτείνει με ολοσέλιδη παρουσίαση στη μπροσούρα του, ένα πρόγραμμα πέντε διανυκτερεύσεων, αντίστοιχων των θεματικών διαδρομών σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των επισκέψιμων μνημείων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην Κεντρική Μακεδονία.

Στην μπροσούρα του Planet Holidays, Το "Salonica front WWI", αναφέρεται ως «μία από τις δέκα καλύτερες περιηγήσεις οι οποίες είναι κατάλληλες για να σηματοδοτήσουν την εκατονταετηρίδα της ανακωχής».
 
Οι Βρετανικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιστορικά μνημεία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου του "Salonica front WWI". Πέρυσι, στο πλαίσιο της καμπάνιας WWI-Memorial Tourism in Greece που υλοποιούν από κοινού ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς εξειδικευμένοι tour operators και δημοσιογράφοι, για να γνωρίσουν τις τουριστικές διαδρομές του προγράμματος.

Η καμπάνια World War I -Memorial Tourism in Greece είναι μια ολοκληρωμένη δράση οργάνωσης, παρουσίασης και προβολής ενός  προγράμματος που  διοργανώνεται από την PASS PARTOUT – Tourism Marketing και περιλαμβάνει επισκέψεις προσκυνητών και επισκεπτών σε πεδία μαχών και Συμμαχικά Κοιμητήρια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Η Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, συνεχίζουν να αναπτύσσουν επιτυχώς τον Τουρισμό Ιστορικής Μνήμης, σε ώριμες τουριστικά αγορές που εκτιμούν την ιστορική κληρονομιά των μνημείων πολέμου.