Skip to main content

Τσιρώνης για αυθαίρετα: Ισχυρό κίνητρο για να δηλωθούν

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ανέπτυξε το σχέδιο της κυβέρνησης με το νέο νόμο, ώστε να λυθεί το θέμα των αυθαιρέτων

Το σχέδιο της κυβέρνησης με το νέο νόμο, ώστε να λυθεί το θέμα των αυθαιρέτων, ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ηράκλειο.

Κοινή συνισταμένη από τον διάλογο που έγινε μεταξύ των τοπικών φορέων είναι, όπως αναφέρθηκε, ότι οι περισσότερες από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί υιοθετούνται στο νέο νομοσχέδιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατά τις επαφές του, πολιτική του υπουργείου στη λύση του προβλήματος της δόμησης είναι η καταγραφή και όχι η τιμωρία.

Επίσης, στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου, είπε ο υπουργός κατά τη συνάντηση του σήμερα το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη, προβλέπεται Παρατηρητήριο Δόμησης, καθώς και η επίσπευση των σχεδίων πόλης. "Εάν καταφέρουμε να μας εμπιστευτούν οι πολίτες και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να μπορέσουν να πληρώσουν αυτό που χρειάζεται για να "θεραπευτεί" το πρόβλημα, τότε νομίζω ότι σε δύο χρόνια θα είναι πλέον παρελθόν αυτή η κατάσταση" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με τα αυθαίρετα έχει "κακοφορμίσει" πολλά χρόνια πριν σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, και προσέθεσε: "Ο νόμος ο προηγούμενος απέτυχε, δεν κατάφερε να καταγράψει την αυθαίρετη δόμηση. Για πολυκατοικίες ολόκληρες εκτός σχεδίου το πρόστιμο έβγαινε σε τρομακτικές τιμές, και ο πολίτης προτιμούσε να παραμείνει στην παρανομία. Είμαστε στην κατεύθυνση να μελετήσουμε το πρόβλημα, να δώσουμε ένα ισχυρό κίνητρο στον πολίτη, ώστε να έρθει να το δηλώσει".