Skip to main content

Το σχέδιο συμφωνίας που συζητάει η Σύνοδος Κορυφής

Επί τάπητος σχέδιο για βραχυπρόθεσμη συμφωνία, με άμεση χρηματοδότηση. Τα νέα μέτρα θα είναι στο πλαίσιο της πρότασης Γιούνκερ πριν το δημοψήφισμα.

Σχέδιο για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας εξετάζουν οι ηγέτες των κρατών-μελών της ευρωζώνης που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο της γαλλικής κυβέρνησης, το σχέδιο συμφωνίας θα οριστικοποιηθεί έως την Κυριακή - οπότε αναμένεται να γίνει νέα Σύνοδος - ενώ, για να γίνει δεκτό, η Ελλάδα θα πρέπει να δεχτεί μέτρα στο πλαίσιο της πρότασης που είχε κατατεθεί πριν το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, και η οποία απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό.

Όπως αναφέρει το DJN, η συμφωνία θα προβλέπει την άμεση χρηματοδότηση για την Ελλάδα, αναφέρει ο αξιωματούχος.

Αναφέρει επίσης ότι η βραχυπρόθεσμη συμφωνία θα προσφέρει την προοπτική για μέτρα ανακούφισης του χρέους μέσω μείωσης των επιτοκίων και επέκτασης των λήξεων.

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα διαπραγματευτούν στη συνέχεια μια συμφωνία για 2 ή 3 χρόνια, καταλήγει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει πως οι Βρυξέλλες εξετάζουν τη διεξαγωγή έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα το Σάββατο, 11 Ιουλίου.