Skip to main content

Το σχέδιο Βαρουφάκη και τα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας

Η διαφορά της Κύπριων πολιτικών με τους Έλληνες, η απουσία τουρκικών αεροπλάνων στην κυπριακή ΑΟΖ και η θέση του ΝΑΤΟ για το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ με έναν όρο: Ότι δεν θα βγάλει την χώρα από την ΟΝΕ. Το νόμισμα δηλαδή, θα είναι ευρώ. Συνειδητά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τον λαό, έχοντας σχεδιάσει ήδη την αποχώρηση. Και τίμησε με υπουργική θέση τον Βαρουφάκη, όταν παρουσίασε το σχέδιο παράλληλου νομίσματος στους κατενθουσιασμένους συντρόφους του.

Πρόκειται για το κόμμα που διαβεβαίωνε ότι θα αγωνιστεί για την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, πολιτευόμενο με διαφάνεια. Έχασαν οι έννοιες την σημασία τους.

Όσο περισσότερο μιλάει ο Καρανίκας, τόσο γρηγορότερα καταλαβαίνει ο λαός ποιες ήσαν όλες αυτές οι "προσωπικότητες" της Αριστεράς, που με εκβιαστικές μεθόδους εκφόβισαν τον λαό, ο οποίος δεν αντιδρούσε -ούτε αντιδρά ακόμη- στις τριτοκοσμικές παρωχημένες ιδεοληψίες που επέβαλαν, και που τις παρουσιάζουν ως "προοδευτικότητα".

Αναρωτιόμαστε όλοι, γιατί η Κύπρος ξεμπέρδεψε με ένα Μνημόνιο, κι εμείς βρισκόμαστε στο 4ο κι… έχει ο Θεός. Είναι απλή η απάντηση. Οι Κύπριοι πολιτικοί κάνουν ακριβώς το αντίθετο από τους Έλληνες συναδέλφους τους. Σχεδιάζουν, υλοποιούν και μετά ανακοινώνουν. Στην Ελλάδα, σχεδιάζουν -τρόπος του λέγειν-, ανακοινώνουν με λόγια μεγάλα, αλλά ψεύτικα, και ΔΕΝ υλοποιούν ποτέ. Πρόκειται για μία δυσάρεστη πραγματικότητα, με γνωστά τα αποτελέσματα.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης φέρονταν υπεύθυνα, όπως ταιριάζει σε σοβαρούς ανθρώπους, και δεν κατήγγειλαν με οργή θετικές μεταρρυθμίσεις, εφαρμόζοντάς τες όμως μόλις βρέθηκαν στην κυβέρνηση. Πώς να χαρακτηρίσεις τη στάση τους; Ανευθυνότητα; Καιροσκοπισμό; Αδιαφορία για τον ελληνικό λαό; Τυχοδιωκτισμό;

Λύθηκε το μυστήριο της απουσίας τουρκικών αεροπλάνων γύρω και πάνω από την γεώτρηση στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" το αμερικανικό αεροπλανοφόρο έπλευσε πολύ κοντά στη γεώτρηση και έκανε χρήση των δυνατοτήτων που έχει για μπλοκάρισμα των συχνοτήτων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία πετούσαν πολύ κοντά στο "West Capella".

Αφοπλιστική ειλικρίνεια από τον καθηγητή στο αμερικανικό πανεπιστήμιο "Τζονς Χόπκινς", Ντάνιελ Σέρβερ, που υποστηρίζει ότι «Ο Βούτσιτς πρέπει να ζητήσει τη στήριξη των ΗΠΑ για ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να υποστηρίξουν λογικές προτάσεις για την επιτάχυνση της ένταξης στην ΕΕ, όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για άλλες χώρες, ωστόσο το Βελιγράδι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσσυφοπεδίου, πριν από την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ».

Όχι, δεν λέγεται εκβιασμός αυτός. Φιλική σύσταση είναι.

Πολλά λησμόνησε να πει για την ανεργία ο πρωθυπουργός στο χθεσινό σόου του υπουργείου Εργασίας. Το σημαντικό είναι ότι η ανεργία μειώθηκε κατά μικρό ποσοστό, αφενός λόγω της μερικής απασχόλησης, αφετέρου λόγω της αποχώρησης 400 χιλιάδων νέων Ελλήνων στην ξενιτιά. Δεν τους μετράμε κι αυτούς να δούμε πόση είναι η ανεργία;

Ωραίος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Αναφερόμενος στην επέτειο του μαϊμού πραξικοπήματος της Τουρκίας, είπε «Οποιαδήποτε απόπειρα υπονόμευσης της Δημοκρατίας στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, είναι απαράδεκτη». Αδυνατώ να καταλάβω. Αν πετύχαινε το πραξικόπημα στην Τουρκία θα υπομόνευε την Δημοκρατία; Ποια δημοκρατία;

Κι αφού το ΝΑΤΟ δεν δέχεται στους κόλπους του αντι-δημοκρατικές χώρες, πώς δέχεται την Τουρκία;