Skip to main content

To Συμβούλιο Αρχηγών και το... μίσος του Βαρουφάκη για την Ευρώπη

To συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Παυλόπουλο και γιατί ο Βαρουφάκης μισεί - εκτός από την Ελλάδα - και την Ευρώπη.

Αυτό το Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο γίνεται για «νάχουμε να λέμε». Ξεκίνησε από την πρόθεση του Τσίπρα να ζητήσει τη συναίνεση των άλλων στο ασφαλιστικό, και τελικά καταλήγει σε απλή ενημέρωση.

Βέβαια, αν δεν υπήρχε αλαλούμ στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, με πολιτικούς να σκέφτονται αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό (προσωπικό) κόστος θα μπορούσε κάτι καλό να βγει. Να σημειώσω πάντως, ότι τα μέτρα της κυβέρνησης ήθελε να τα πάρει ο Μητσοτάκης και μετά από δέκα χρόνια ο Σημίτης. Αλλά ξεσήκωνε τον κόσμο ο ΣΥΝ. Τώρα γίνεται το αντίστροφο και… πατσίζουν.

Όσοι συζητούν αν θα μπει στην κυβέρνηση ο Λεβέντης, δεν χρειάζεται να σπαταλούν φαιά ουσία. Υπάρχει εύκολος τρόπος να πεισθεί, αν λείψουν οι ψήφοι από την κυβέρνηση.

Μόλις είδε ο Ομπάμα ότι ο Πούτιν δεν θα απαντήσει στρατιωτικά, ξεθάρρεψε και ύψωσε φωνή. Προειδοποίησε την Ρωσία να μη… «παίζει με τη φωτιά». Βρε, τον νταή (εκ τους ασφαλούς)!

Αναρωτιέμαι, όταν ο Ομπάμα δήλωσε πως η Τουρκία έχει δικαίωμα να υπερασπίζει τον εναέριο χώρο της, τον ενημερώσαμε τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Ή δεν πρέπει να τον στενοχωρήσουμε, αφού ο άνθρωπος μας εξυπηρέτησε φορτώνοντάς μας με τρία Μνημόνια;

Άραγε, τα κίνητρα όλων των βουλευτών που τάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ, είναι μόνον ιδεολογικά, ή υπάρχουν και άλλα; Απορίες, που έχω κι εγώ…

Σε δυο σπίτια κρυβόταν ο Αμπααούντ στην Αθήνα, ο οργανωτή της σφαγής στο Παρίσι. Και δεν χρειαζόταν ούτε καν να κρυφτεί. Λιαζόταν κι αυτός μαζί με τους άλλους.

Πρέπει να μισεί και την Ευρώπη ο Βαρουφάκης, εκτός από την Ελλάδα. Αποφάσισε, όπως δήλωσε, να την εκδημοκρατίσει, μετά την επιτυχία εκδημοκρατισμού που είχε στην χώρα μας. Και όλα αυτά τα παθαίνουμε επειδή τον απέλυσαν στην Αυστραλία από το ραδιόφωνο, λόγω αντισημιτικών συνθημάτων. Και τον φορτωθήκαμε εμείς (και η Ευρώπη).

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες, ήταν ταμπού να μιλήσει κανείς για λαθρομετανάστες. Ανεπάγγελτοι περιθωριακοί «προοδευτικοί» εκβιάζοντας ότι θα προσάψουν την ταμπέλα του «ρατσιστή» σε όποιον τολμούσε να μιλήσει για το έγκλημα που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας, είχαν καταφέρει να βουλώσουν τα στόματα. Τώρα, μάλλον είναι αργά. Οι επαγγελματίες του ανθρωπισμού επιτέλεσαν το έργο τους [πείθοντας δυστυχώς και κάποιους, ότι έχουν ευγενείς σκοπούς].

Κι άλλη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται στον κατάλογο εκείνων που έχουν καταγγελθεί για ζητήματα τα οποία άπτονται τουλάχιστον της πολιτικής ηθικής. Κάποιοι που πίστεψαν τα περί νέου ήθους, αρχίζουν να καταλαβαίνουν;

Τι κλέψιμο γίνεται, βρε παιδιά!... Έργα «φαντάσματα» στο δίκτυο της ΕΥΑΘ, λέγει η είδηση. Και οι δράστες, μπορεί να ‘ήσαν από αυτούς που φώναζαν περισσότερο να παταχθεί διαφορά. Δεν λένε, φωνάζει ο κλέφτης για να διώξει το νοικοκύρη;

Η Νέα Τάξη προχωρεί, με όργανο τους τζιχαντιστές που δίνουν το πρόσχημα. Σοφά μελετημένα, όλα όσα γίνονται. Διευθυντής σχολείου στην Ιταλία αποφάσισε να διεξαχθεί γιορτή, αλλά να μη έχει… οσμή Χριστουγέννων, επειδή μπορεί να ερμηνευθεί ως «επικίνδυνα προκλητικό» αν τα παιδιά τραγουδήσουν τραγούδια που σχετίζονται με τη θρησκεία, μετά το μακελειό στο Παρίσι, και θυμώσουν οι τζιχαντιστές.