Skip to main content

Το συνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη θα ταξιδέψει στο εξωτερικό

Η 11η διοργάνωση του επιχειρηματικού πολυσυνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου. Φιλόδοξα σχέδια για τις επόμενες διοργανώσεις.

Τα επόμενά του βήματα, εκτός Ελλάδος αυτή τη φορά, σχεδιάζει το ka-business.gr, το οποίο το Σάββατο 5 Νοεμβρίου πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη το 11ο Πολυσυνέδριο "Καινοτομία & Ανάπτυξη".

Όπως είπε η διοργανώτρια των συνεδρίων "Καινοτομία & Ανάπτυξη" δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, το ka- business σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να διοργανώσει το ένα από τα δύο επιχειρηματικά συνέδρια που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, στη βόρεια Ευρώπη, πιθανόν σε κάποια από τις Σκανδιναβικές χώρες, ίσως στη Σουηδία.

Εάν εξαιρεθεί η διοργάνωση του συνεδρίου μία φορά, το 2012, στην Κύπρο, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το "Καινοτομία & Ανάπτυξη" θα βγεί εκτός συνόρων.

"Ξεκινήσαμε τον Νοέμβριο του 2011, με σκοπό να εστιάσουμε , μέσα στην κρίση, στις καλές ειδήσεις και στους δημιουργικούς ανθρώπους, εντός και εκτός Ελλάδας. Όμως οι εξελίξεις στην Ελλάδα μας οδηγούν να αναζητήσουμε και αλλού προοπτικές, όπως για παράδειγμα στις πιθανές συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με εταιρείες ομογενών. Άλλωστε και το συνέδριο αυτό, του εξωτερικού, θα γίνει σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία", εξήγησε η κ. Λεπίδου.

Το συνέδριο του Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 5 του μηνός, στο ξενοδοχείο The Met και θα περιλαμβάνει πέντε ενότητες, ενώ στο πλαίσιό του θα βραβευτούν και πέντε Έλληνες που καινοτομούν και επιχειρούν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι επιχειρηματίες που το ka-business έχει ξεχωρίσει για τις φετινές βραβεύσεις είναι οι: Δημήτριος Λακασάς, πρόεδρος της Olympia Electronics, Άννα Χατζηϊωάννου, διευθύντρια της longevity diet, ο Δημήτριος Κουρέτας, καθ. Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι ομογενείς επιχειρηματίες Παντελής Στεφανίδης, ιδιοκτήτης της Plomberie Technika και Μανώλης Πετρογιάννης, μέλος δ.σ. της Mage Hotels & Resorts S.A.

To 11o "Kαινοτομία & Ανάπτυξη", δίνει για ακόμη μία διοργάνωση ιδιαίτερη έμφαση στον Τουρισμό και την επόμενη γενιά επιχειρηματιών με το Next Generation, ενώ οι άλλες τρεις θεματικές ενότητες αφορούν τις Μεταφορές, το ΕΣΠΑ και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τους Έλληνες που Καινοτομούν και Επιχειρούν.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2011 ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν, οι ανοιξιάτικες διοργανώσεις ταξίδεψαν σε Θράκη, Λάρισα, Λέσβο και το 2012 στην Κύπρο.

Το 11ο "Καινοτομία & Ανάπτυξη" τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού όπως και του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης.